Ministrul Justitiei si-a anuntat demisia

Ministrul Justitiei si-a anuntat demisia

0 97

Duminica, Ministrul Justitiei Tudor Chiuariu a anuntat ca renunta la functia de ministru al Justitiei, dar ca se va intoarce pentru a continua reforma din Justitie.


Gestul ministrului se datoreaza apelului public lansat de vineri Presedintele Traian Basescu pentru remanierea sa. Presedintele si-a motivat demersul prin faptul ca Tudor Chiuariu este? cercetat intr-un dosar pentru abuz in serviciu.


„Nu vreau ca dispute personale si politice sa afecteze activitatea si credibilitatea institutiilor statului”, a motivat Chiuariu retragerea sa, adaugand ca luni dimineata ii va prezenta premierului Calin Popescu-Tariceanu demisia scrisa.
Totodata, Chiuariu a spus ca este linistit si increzator si ca prin gestul sau se alatura romanilor care au demonstrat ca nu le este frica si i-au dat presedintelui un vot de blam in urma cu doua saptamani.


„Nu am gresit cu nimic si refuz sa particip la mascarada pe care ati inceput-o”, i-a transmis Chiuariu Presedintelui.

De asemenea, ministrul a facut un apel la tinerii impreuna cu care a luptat in 2004 pentru ca Traian Basescu sa devina presedintele Romaniei: „Tot noi va trebui sa dam dovada de responsabilitate si sa punem capat acestui circ”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.