Ministrul Justitiei propune un nou cod penal

Ministrul Justitiei propune un nou cod penal

0 97


Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, a anuntat in cadrul unei conferinte de presa ca va trimite Parlamentului si Consiliului Superior al Magistraturii proiectul unui nou cod de procedura penala.


Conform declaratiilor facute, noul cod penal este gandit astfel incat sa “conduca la rezolvarea unora dintre bolile cronice ale sistemului nostru judiciar: supraincarcarea Parchetelor si instantelor, durata excesiva a procedurilor, deschiderea unor proceduri abuzive, tergiversarea nejustificata a cauzelor, nefinalizarea dosarelor din motive procedurale”. Prin promovarea noul cod Ministrul Justitiei isi propune sa stabileasca un echilibru intre necesitatea de solutionare cat mai rapida a unui proces si respectarea stricta a drepturilor fundamentale a omului.


Chiuariu a atras atentia ca este vorba despre un cod de procedura cu totul nou si ca acesta nu are nimic in comun cu modificarile de pana acum, modificari aflate in dezbaterea Pralamentului.


Potrivit ministrului, noul cod incorporeaza standardele CEDO, precum si reglementarile din sfera pilonului III al Uniunii Europene pentru crearea unui spatiu al justitiei, libertatii si securitatii.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.