Ministrul Justitiei insista pentru Kovesi procuror general

Ministrul Justitiei insista pentru Kovesi procuror general

0 151

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a inaintat vineri presedintelui Traian Basescu propunerea de reinvestire in functia de Procuror General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a Laurei Codruta Kovesi, informeaza Ministerul.
Potrivit procedurii, numirea Procurorului General se face de catre presedintele tarii, la propunerea ministrului Justitiei, cu avizul consultativ al Consiliului Superior al Magistraturii.
Consiliul Superior al Magistraturii a dat joi aviz negativ pentru reinvestirea Codrutei Kovesi in functia de procuror general. Avizul CSM este unul consultativ iar presedintele Basescu urmeaza sa ia o decizie privind numirea.
Laura Codruta Kovesi a fost numita Procuror General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in data de 2 octombrie 2006, prin decret al presedintelui Traian Basescu.
Sunt multe voci care spun ca de-a lungul madatului Kovesi nu s-a remarcat decat prin obedienta fata de Traian Basescu.
Trebuie sa va reamintim ca nici “patronul” Basescu nu s-a putut abtine sa nu isi arate nemultumirea fata de Kovesi care si-a incasat o seama de reprosuriasupra modul in care procurorii au instrumentat dosarul Revolutiei, in timpul unei discutii intre seful statului cu reprezentantii revolutionarilor si cu fostul procuror militar Dan Voinea.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.