Ministrul Educației, Monica Anisie : ,,Anul şcolar nu va fi îngheţat”

Ministrul Educației, Monica Anisie : ,,Anul şcolar nu va fi îngheţat”

0 91

Ministrul Educației, Monica Anisie, a vorbit marţi despre reluarea cursurilor școlare şi despre examenele importante ale anului şcolar preuniversitar.  
Legat de orizontul de timp, pentru reluarea cursurilor, Anisie a spus : ,,În funcţie de data la care se reiau cursurile, Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul ar putea fi organizate în luna iulie„.
Totodată, ministrul Educaţiei a dat asigurări că anul şcolar nu va fi îngheţat, ci, din contră, se lucrează pentru ca „toată activitatea privind reluarea cursurilor şi tot ce ţine de calendar să fie puse în practică după ce încetează starea de urgenţă”.

,,Suntem nevoiţi să stăm cât mai mult timp acasă. S-a decis suspendarea cursurilor pentru o perioadă, iniţial, de două săptămâni. Apoi, preşedintele Klaus Iohannis a decretat stare de urgenţă şi cursurile au rămas suspendate. Ministerul Educaţiei a fost în strânsă legătură cu cadrele didactice şi cu Inspectoratele Şcolare. Am urmărit cu atenţie ce se întâmplă în celelalte state europene şi m-am aflat în contact cu ceilalti miniştri din Europa. Precizez că data exactă privind reluarea cursurilor se va stabili în funcţie de evoluţia pandemiei de coronavirus din România şi în funcţie de deciziile Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor în învăţământul preuniversitar şi universitar, după încetarea stării de urgenţă şi asigurarea tuturor măsurilor pentru ca toată lumea să fie în siguranţă.  În funcţie de data la care se reiau cursurile, Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul ar putea fi organizate în luna iulie. Nu va fi curprinsă materia din semestrul II. Am anulat simulările examenelor naţionale, evaluările pentru clasele II, IV şi VI, dar şi Olimpiadele şi concursurile şcolare”, a spus Anisie.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.