Ministrul Educatiei discuta cu sindicatele pe tema cresterilor salariale

Ministrul Educatiei discuta cu sindicatele pe tema cresterilor salariale

0 64

Ministrul Educatiei si Cercetarii, Cristian Adomnitei, se intalneste marti, 15 ianuarie, incepand cu orele 13.00, la sediul MECT, cu presedintii sindicatelor din invatamant, ca urmare a solicitarii acestora.


Discutiile vizeaza cresterea salariilor personalului didactic in anul 2008 si reprezinta etapa de informare reciproca, premergatoare negocierilor dintre sindicate si Guvern.


Sindicatele care isi vor prezenta punctele de vedere sunt cele care au participat activ atat la conceperea si definitivarea proiectului de Legi ale Educatiei, cat si la rezolvarea, alaturi de MECT, a diverselor probleme ale personalului didactic.


„Grija fata de resursa umana din invatamant reprezinta una dintre temele importante aflate pe agenda MECT. Dincolo de negocierile pe care le vom purta pe salarizare, personalul didactic primeste in aceasta luna al 13-lea salariu, conform legii. Este un demers obiectiv, care nu a avut legatura cu vreo negociere purtata de vreun sindicat sau cu vreo presiune a societatii civile. Este strict rezultatul aplicarii legii”, sustine ministrul Educatiei Cristian Adomnitei.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.