Ministrul de Interne: „Am solicitat simplificarea procesului de obţinere a autorizaţiei de...

Ministrul de Interne: „Am solicitat simplificarea procesului de obţinere a autorizaţiei de securitate la incendiu”

1 462

Nu ne indoim ca ministrul a fost informat despre calvarul la care sunt supusi de catre autoritati firmele care intra in procesul de obţinere a autorizaţiei de securitate la incendiu şi mai ales de practicile de tip monopolist deţinut/controlat, in acest moment de un număr restrâns de firme şi experţi, care impun costuri aberante pentru ce "copiaza"...

O stire care va mai reduce din birocratie si va usura demersurile de autorizare a agentilor economici a fost facuta public la bilanţul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.
Ministrul de Interne, Petre Tobă, a anunţat că, pentru debirocratizarea procesului de avizare, a cerut conducerii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) să analizeze posibilitatea eliminării avizului din fluxul actual de avizare-autorizare a documentaţiilor pentru construcţiile noi sau care şi-au schimbat destinaţia şi să păstreze doar activităţile de verificare în teren şi autorizare, după caz.
„Am cerut conducerii IGSU să analizeze oportunitatea eliminării avizului acestei instituţii din fluxul actual de P.TOBAavizare-autorizare a documentaţiilor pentru construcţiile noi sau care şi-au schimbat destinaţia şi să păstreze doar activităţile de verificare în teren şi autorizare, după caz. Totodată, am solicitat simplificarea procesului de obţinere a autorizaţiei de securitate la incendiu şi eliminarea monopolului deţinut la acest moment de un număr restrâns de firme şi experţi, care impun costuri ridicate investitorilor”, a declarat ministrul de Interne.
Nu ne indoim ca ministrul a fost informat despre calvarul la care sunt supusi de catre autoritati firmele care intra in procesul de obţinere a autorizaţiei de securitate la incendiu şi mai ales de practicile de tip monopolist deţinut/controlat, in acest moment de un număr restrâns de firme şi experţi, care impun costuri aberante pentru ce „copiaza”…
Zile trecute ne semnala o conostinta ca pentru o expertiza pentru autorizarea unui spatiu la impotrica incendiilor, asa cum prevad actualele NORME, nu se poate adresa decat unuia din trei „specialisti”, din Bucuresti, recunoscuti de catre autoritati. Pai cum sa nu o zica ministru – monopolul asta nesumtit trebuie spart si NORMELE, trebuiesc revizuite. Trebuie lasata mai multa responsabilitate autoritatilor locale iar celor de la ISU inspectia si alinierea la norme si legi.

Vlad T.

 

COMENTARII

  1. Daca dl ministru Toba nu se va opri doar la aceasta declaratie ar fi minunat. S-ar sparge un monopol al NESIMTIRII al unor asa-zisi experti. Are dreptate dl. Vlad T., asa este in acest moment sunt „un număr restrâns de firme şi experţi, care impun costuri aberante pentru ce „copiaza”…” Dle ministru TREBUIE facut acest pas: debirocratizarea procesului de avizare (centralizare este excesiva). Si pana la urma, nu doar aici trebuie actionat, experienta aveti – FACETI!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.