Ministrul de externe al Japoniei, in Romania

Ministrul de externe al Japoniei, in Romania

0 227

Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu l-a primit miercuri, la Palatul Victoria, pe Taro Aso, ministrul de Externe al Japoniei.


In cadrul intalnirii, premierul Tariceanu a subliniat oportunitatile pe care oamenii de afaceri japonezi le au ca sa investeasca in Romania, aratand ca dezvoltarea relatiilor economic e dintre cele doua tari este una dintre cele mai sigure modalitati de consolidare a cooperarii bilaterale.


Seful Executivului a afirmat ca Romania ofera o serie de avantaje clare pentru investitorii straini. Dintre acestea, primul-ministru a mentionat nivelul cresterii economic e, crestere incurajata de cota unica de impozitare; piata locala de desfacere foarte mare, Romania fiind a saptea tara in Uniunea Europeana, este un alt argument mentionat de premierul Tariceanu.
Primul-ministru a subliniat faptul ca forta de munca din Romania este calificata, iar romanii au capacitatea sa munceasca disciplinat.
Premierul Tariceanu si ministrul Taro Aso au fost de acord ca este necesar ca relatiile dintre cele Romania si Japonia sa fie mai stranse pe viitor.
Vizita ministrului japonez de externe in tara noastra are loc in pregatirea primei vizite la nivel de prim-ministru, pe care premierul Calin Popescu-Tariceanu urmeaza sa o efectueze la Tokio in luna februarie.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.