Ministrul de externe a demisionat

Ministrul de externe a demisionat

0 184

Ca urmare a scandalului provocat de retinerea in Irak a doi romani, acuzati de spionaj, ministrul de externe Mihai Razvan Ungureanu a acceptat sa demisioneze din functie, la cererea premierului Calin Popescu-Tariceanu.


Demisia a fost solicitata de primul ministru, datorita faptului ca Ungureanu nu a informat Guvernul si pe seful Executivului in legatura cu retinerea celor doi cetateni romani in Irak.


Datorita acestei disfunctionalitati in relatia MAE – guvern, primul ministru nu a putut dispune la timp masurile ce se impun pentru ca cetatenii romani sa fie eliberati mai repede, lucru care a dus la prelungirea detentiei lor. Abia dupa trei luni cei doi au putut fi eliberati. Primul-ministru a aflat din presa atat despre retinerea, cat si despre eliberarea celor doi cetateni romani retinuti in Irak. Si familiile celor doi tot de la televizor au aflat de eliberarea lor.


Pe marginea acestei situatii se fac speculatii, spunandu-se ca scandalul a fost provocat intentionat, la cerererea Presedintelui Basescu, care ar sta in spatele dezvaluirilor din Evenimentul Zilei. Sunt zvonuri ca ministrul de externe l-ar fi suparat pe Presedinte si ca acesta i-ar fi platit polita.

Postul vacant ar putea fi ocupat de Adrian Cioroianu, Teodor Melescanu sau ministrul Cristian David.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.