Ministru Florin Cîțu mai trage o lovitură BUGETULUI – DEFICITUL se va...

Ministru Florin Cîțu mai trage o lovitură BUGETULUI – DEFICITUL se va duce spre 4,4%, în anul 2019

0 106

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, ne-a mai dat o veste legată de buget.
Acesta a fost prezent la ședința Consiliului Economic și Social (CES) în care a fost prezentat proiectul de rectificare a begetului.
Bugetul a primit aviz favorabil din partea structurii consultative Consiliului Economic și Social (CES).
Ministrul a fost întrebat de un membru al sindicatelor, care nu știa dacă presa a scris corect că deficitul după rectificare va fi de 4,3%, să spună care este de fapt procentul. Întrebarea avea un rost în situația în care zvonurile legate de deficit de la Finanțe erau neconfirmate.
Ministru a confirmat modificarea procentului de deficit, care mărește GAURA din BUGET.

Florin Cîțu a răspuns inițial, fără să aprindă microfonul, că e 4,4%, apoi l-a aprins și a spus: „Am aprobat și plafoanele noi cu noul deficit și acum este 4,3 – 4,4% din PIB. Au mai apărut câteva lucruri pe ultima sută de metri”.

Opoziția sau partidele care susțin această minoritate liberala aflată la guvernare nu au avut recții la această măsură cu consecințe extrem de grele pentru cetățeni ce va fi sancționată de Bruxelles.

Opinia unui academician
Cei care săreau în cârca PSD în situații de încadrare în deficit au azi inexplicabile poziționări de toleranță.
Un deficit bugetar de 3,5 – 3,6% pentru anul viitor ar fi o performanţă, dar a ajunge la 3% este imposibil, a declarat, miercuri, preşedintele Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu, la conferinţa „Buget şi fiscalitate 2020: dinspre politica oficială spre mediul de afaceri”. Și în acest caz toleranța, arătată Guvernului Orban, este de neînțeles și extrem de păgubitoare pentru români și relația cu CE care nu va renunța la sacțiuni.

Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.