Ministru degustator, fermieri dezgustati

Ministru degustator, fermieri dezgustati

0 94
Ministrul Agriculturii si doi ciraci din industria carnii au baut aseara lapte intr-un studio de televiziune, intr-un gest menit sa spulbere suspiciunile in legatura cu calitatea laptelui din Romanika. Manevra de transparenta ar fi fost completa daca jurnalistii complici la facatura ne-ar fi dezvaluit si analizele drastice prin care a trecut laptele inainte de a fi ingurgitat de catre oficiali.
Ma-ndoiesc ca flacaii au consumat o transa oarecare din cisternele banuite a fi contaminate cu aflatoxina, ultima isterie pe piata nationala. N-au baut, cu siguranta, nici din laptele pe care un producator din tara l-a aruncat pe camp, dezgustat de zvonurile tampite pe care ministerul le intretine din exces de zel si disperarea de a-si justifica existenta. Nu cred ca sceneta cu ministru band laptic inainte de culcare i-a induiosat intr-atat pe fermieri incat sa uite pagubele imense provocate de zvonistica pretins stiintifica din minister. Mai urma sa apara si Voiculescu sa-si pupe pupilul pe frunte si sa-i aminteasca patern de dosarul ala de 60 de milioane de euro de care trebuia sa-l scape inca de cand l-a uns ministru.
Nu stiu cata aflatoxina contine laptele suspectat, dar producatorii au resimtit pana in fundul bidoanelor de lapte cata toxina este in comunicatele oficiale ale institutiilor statului, in fruntea carora se gasesc de regula tot soiul de smecheri locali si trepadusi de partid, cu afaceri groase in domeniu si foarte interesati sa conduca trebile pe ramura.
Proba de curaj culinar la care s-a dedat ministrul s-a facut, totusi, pe un produs benign cum este laptele. N-am vazut nicio degustare ministeriala in cazul prajiturelelor in care s-au gasit urme de materii fecale, retrase in urma cu ceva vreme din galantare. Asta probabil pentru ca oficialii consuma frecvent din materialul asta pe durata mandatelor. Si n-ar fi simtit, oricum, gustul.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.