Ministerul Turismului sustine infrastructura turistica din Piatra-Neamt

Ministerul Turismului sustine infrastructura turistica din Piatra-Neamt

0 110

Ministrul Turismului, Elena Udrea, si Primarul Municipiului Piatra-Neamt, Gheorghe Stefan, au semnat vineri, 29.05.2009, in Municipiul Piatra-Neamt, un protocol de colaborare intre institutiile pe care le reprezinta. Obiectul protocolului il constituie sustinerea financiara, din partea Ministerului Turismului, a proiectului de dezvoltare a infrastructurii turistice a Municipiului Piatra-Neamt.
Proiectul are trei componente principale: dezvoltare a infrastructurii turistice pe masivul Cozla, traseu turistic pe muntele Pietricica si realizarea unei instalatii de transport pe cablu intre cele doua zone. Contributia Ministerului Turismului la acest proiect este in valoare de 10 milioane lei, banii urmând sa alimenteze bugetul municipalitatii Piatra Neamt imediat dupa semnarea protocolului de catre ministru si primar.
Interventiile pe masivul Cozla se refera la realizarea unei instalatii pe cablu pentru transportul turistilor, amenajarea unor pârtii de schi si de sanius, cu instalatii auxiliare de intretinere si exploatare, a unui centru de servicii si inchiriere material sportiv, precum si la instalarea de instalatii de zapada artificiala si de iluminat.
Pentru traseul turistic Pietricica se au in vedere urmatoarele obiective de investitii: traseu pietonal, zone de repaus, constructie lift inclinat, cu 2 statii terminus amenajate cu platforme acoperite de aprox. 50 mp si sistem de scari paralel cu calea de rulare a cabinei pentru intretinere sau situatii de urgenta, constructii de case de bilete la lift si o constructie pentru adapostirea motoarelor la instalatia de transport.
Scopul investitiilor este acela de a contribui la cresterea circulatiei turistice in orasul si regiunea Piatra-Neamt, in paralel cu dezvoltarea durabila a turismului si a destinatiilor turistice din zona.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.