Ministerul Sanatatii a decompensat 17 medicamente

Ministerul Sanatatii a decompensat 17 medicamente

0 451

Drumuri la medic si la farmacie in cautarea disperata a medicamentelor care ii tin in viata. Este calvarul prin care trebuie sa treaca pacientii dupa ce Ministerul Sanatatii a blocat mai multe doctorii si a scos de pe lista de compensate 17 medicamente

Drumuri la medic si la farmacie in cautarea disperata a medicamentelor care ii tin in viata. Este calvarul prin care trebuie sa treaca pacientii dupa ce Ministerul Sanatatii a blocat mai multe doctorii si a scos de pe lista de compensate 17 medicamente.
Radu Iov Constantin este pacient din 2011, cand ce medicii au descoperit ca sufera de o boala din cauza careia maduva osoasa produce mai multe celule rosii (trombocite) decat este necesar. De atunci medicul specialist i-a recomandat si i-a prescris un medicament aflat, din fericire, pe lista de compensate. Pana luna aceasta, insa, cand Ministerul Sanatatii a avut initiativa nefericita de a bloca mai multe medicamente.
Medicamentul este unul extrem de scump – in cazul sau lui 1600 de lei pentru o luna de tratament, dar sunt bolnavi nevoiti sa plateasca chiar si mai mult.medicamente1
In legatura cu acest medicament, Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate asteapta lamuriri de la Casa Nationala. Sunt si alte cazuri in care asiguratii s-ar putea trezi ca trebuie sa plateasca medicamentele. Din 1 octombrie asiguratii si medicii prescriptori au fost anuntati de scoaterea de pe lista de compensate, prin hotarare de Guvern, a nu mai putin de 17 medicamente.
Listele cu medicamente care au din 1 octombrie prin Hotarire de Guvern alte procente de compensare sau chiar nu mai sunt compensate deloc, pot fi consultate pe site-ul casei judetene de sanatate.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.