Ministerul Muncii apartine PDL si ramane al PDL

Ministerul Muncii apartine PDL si ramane al PDL

0 102

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri seara, la Constanta, ca Ministerul Muncii a fost si va ramane al PDL pentru ca „textul Constitutiei” nu permite remanieri care sa schimbe compozitia politica a Guvernului, relateaza Mediafax.
„Din nefericire, textul Constitutiei nu ne permite in acest moment sa facem remanieri care sa schimbe compozitia politica a Guvernului si din acest punct de vedere, conform intelegerii existente, portofoliul de la ministerul Muncii apartine Partidului Democrat Liberal si ramane al Partidului Democrat Liberal”, a afirmat Boc.
El sustine ca are in vedere mai multe nume pentru a-l inlocui pe Ioan Botis, dar nu a vrut sa dezvaluie niciunul.
„Evident ca am mai multe nume si dupa ce voi lua decizia impreuna cu colegii mei o voi face cunoscuta astfel incat sa poata fi numita prin decret prezidential persoana care va ocupa portofoliul de ministru al Muncii”, a explicat premierul.
El a mai spus ca Botis este un om onest, care a inteles ca a gresit si a demisionat din functia de ministrul al Muncii.
„Ministrul Muncii, asa cum am mai spus, este un om onest, a inteles ca a gresit, a acceptat aceasta greseala si si-a dat demisia”, a mai spus premierul.
Anterior, premierul Emil Boc declarase, tot la Constanta, intrebat daca viitorul ministru al Muncii va fi din UNPR, ca portofoliile politice au fost repartizate in coalitie si orice modificare ar presupune o trecere prin Parlament, precizand ca in prezent nu este avut in vedere acest lucru.

Dispute puternice pentru locul lui Botis
Deputatul UNPR Valeriu Steriu a declarat, miercuri, ca fostul ministru al Muncii Ioan Botis a fost „un profesionist desavarsit”, presedintele UNPR Marian Sarbu fiind cel mai bun specialist pe probleme de munca si protectie sociala.
Intrebat daca eventuala numire a lui Marian Sarbu in Guvern ar schimba componenta politica a Executivului, deputatul UNPR a afirmat ca in cadrul coalitiei guvernamentale se va analiza acest aspect si se va lua o decizie.

Surse din PDL au declarat, pentru MEDIAFAX, ca pentru functia de ministru al Muncii sunt vehiculate numele democrat-liberalilor Raluca Turcan – vicepresedinte al PDL, Claudia Boghicevici – deputat de Arad si vicepresedinte al Comisiei pentru munca din Camera Deputatilor, al carei nume a fost mentionat si la precedenta remaniere si Gheorghe Barbu – secretarul general al Camerei si fost ministru al Muncii, precum si cel al lui Marian Sarbu – presedintele UNPR si fost ministru al Muncii.

Presedintele executiv al UNPR Gabriel Oprea a declarat, miercuri, pentru gandul.info, ca regreta ceea ce s-a intamplat cu Ioan Botis – care a demisionat de la conducerea Ministerului Muncii – dar intotdeauna a considerat ca Marian Sarbu este cel mai bun pentru a prelua acest portofoliu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.