Ministerul Mediului se judeca cu Gold Corporation

Ministerul Mediului se judeca cu Gold Corporation

0 82

Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabie a fost chemat in instanta de Rosia Montana Gold Corporation, ca urmare a refuzului nejustificat al insitutiei conduse de Attila Korodi, de a emite Acordul de functionare in conditii de siguranta pentru barajele Corna si Cetate, a anuntat investitorul canadian.
Cele doua baraje urmeaza sa fie construite in cadrul Proiectului Rosia Montana, dezvoltat de Gold Corporation. MMDD ar fi trebuit sa dispuna emiterea Acordului de functionare pentru respectivele baraje, dupa ce Comisia de experti a MMDD a aprobat emiterea acestor Avize de functionare in siguranta inca din anul 2007, vot reluat, in unanimitate, si in sedinta din 26 martie 2008. Dupa votul comisiei de experti, MMDD, in calitate de autoritate competenta, avea obligatia de a emite Avizul privind documentatia in termen de maxim o saptamana de la data tinerii sedintei si Acordul de functionare in termen de 10 zile de la data primirii solicitarii, precizeaza Gold Corporation.
”Rosia Montana Gold Corporation a urmat procedurile legale si a indeplinit toate cerintele prevazute de lege pentru obtinerea Avizelor si Acordurilor de functionare inca din anul 2007. Compania considera ca refuzul Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile este nelegal si reprezinta un abuz de putere”, a declarat Dragos Tanase, Director General al companiei.
Gabriel Resources este o companie miniera, cu sediul in Canada si listata la bursa din Toronto, dedicata mineritului responsabil si dezvoltarii durabile a comunitatilor in cadrul carora isi desfasoara activitatea. Compania Gabriel Resources este momentan implicata in explorarea si dezvoltarea unor licente miniere din Romania si este angajata in dezvoltarea proiectului aurifer Rosia Montana, pe care il detine in proportie de 80 la suta.
Pana in prezent, Gabriel Resources a investit in Romania peste 350 de milioane de dolari prin Rosia Montana Gold Corporation si va aloca mai mult de 2,5 miliarde de dolari pentru dezvoltarea Proiectului minier Rosia Montana.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.