Ministerul Mediului opreste programele buy-back

Ministerul Mediului opreste programele buy-back

0 96

Pentru persoanele care vor sa duca la magazine produse vechi, ca sa cumparati obiecte electrocasnice la pret redus, avea un sfat: Grabiti-va!!! Programul buy-back mai functioneaza doar pana la sfarsitul acestei lunii.
Ministerul Mediului a acuzat comerciantii ca folosesc banii din taxa verde ca sa acorde discounturi si le-a recomandat sa renunte la sistem. Desi nu sunt de acord cu acuzatiile Ministerul Mediului, retailerii, producatorii si firmele de reciclare s-au conformat si au stopat programul. Ministerul Mediului sustine ca retailerii folosesc banii din timbrul verde, destinati reciclarii, pentru a-si acoperi de fapt cheltuielile.
Purtatorul de cuvant al Ministerului Mediului, Dragos Nacuta, a declarat in presa centrala:”Noi nu recomandam si nu mai dorim folosirea sistemului de buy-back. O treime din acest sistem este folosit din timbrul verde, care trebuie folosit numai pentru colectarea deseurilor si nu ca si stimulare a pietei”.
De parte cealaltat a baricadei, retailerii spun insa ca nu procedeaza asa cum sustine conducerea Ministerului Mediului. „Discountul oferit in cadrul unul program buy-back era de 15%. Suma asta abia acopera costurile de transport, deci nu putem spune, asa cum a spus Ministerul Mediului, ca sumele stranse din timbrul verde erau oferite ca discounturi pentru consumatori, nici pe departe”, a declarat Adrian Olteanu, director executiv firma de reciclare

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.