Ministerul Educatiei pichetat de profesori nemultumiti

Ministerul Educatiei pichetat de profesori nemultumiti

0 54

Peste 200 de cadre didactice au participat, marti, incepand cu ora 11.00, la un pichet de protest in fata Ministerului Educatiei din Bucuresti, cerand demisia ministrului de resort, Daniel Funeriu.
Sindicalistii afirma ca „acesta ignora problemele cu care se confrunta in prezent invatamantul romanesc”.
‘Demisia!’, ‘La puscarie!’ sau ‘Salvati scoala romaneasca!’ sunt cateva dintre lozincile scandate de protestatari, care pentru a se face auziti de conducerea ministerului au apelat si la fluiere si trompete.
Ocupand atat trotuarul cat si partea carosabila a strazii Mendeleev, cadrele didactice au recurs si la ‘blesteme’, la adresa autoritatilor.
‘Prin comparatie cu voi, si viermii sunt mai curati/de aceea va blestem, blestem pe voi!’, au scandat profesorii veniti din toate judetele.
‘Principala noastra revendicare este ca ministerul de resort sa respecte prevederile legii educatiei nationale, prin care invatamantul ar trebui sa primeasca 6% din PIB, incepand cu 1 ianuarie 2012. De asemenea, federatia noastra reclama lipsa de dialog social din partea institutiilor statului roman, prin care se doreste reducerea la tacere a sindicatelor’, a declarat Simion Hancescu, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI).
Desi la actiunea de protest urmau sa participe peste 500 de cadre didactice, membre ale FSLI, Federatiei Educatiei Nationale (FEN) si FSI ‘Spiru Haret’, pichetarea Ministerului Educatiei nu a strans, pana la ora 12.00, decat aproximativ 200 de profesori.

Conducerile celor trei federatii sindicale au anuntat ca protestele vor fi reluate si miercuri, intre orele 11.00-13.30.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.