Ministerul Educației a lansat o platformă digitală pentru a-i ajuta pe profesori...

Ministerul Educației a lansat o platformă digitală pentru a-i ajuta pe profesori să predea online

0 62

Ministerul Educației și Cercetării a lansat platforma Digital pe educred.ro (digital.educred.ro), un spațiu creat pentru toate cadrele didactice.
Acestea pot găsi tehnologii pe care le pot folosi în activitățile de învățare cu elevii.
Pe platforma digital.educred.ro sunt centralizate mai multe tipuri de resurse digitale și informații utile, în activitățile educaționale desfășurate. Toate resursele colectate pe platformă sunt gratuite.

educred.ro

Profesorii au posibilitatea să acceseze resurse de învățare necesare pentru susținerea activităților la distanță cu elevii, dar și instrumente utile de comunicare și colaborare la distanță, precum și comunități de învățare în care pot fi împărtășite experiențe și resurse cu alți colegi de disciplină.

Platforma pusă la dispoziție de Ministerul Educației și Cercetării conține șl o secțiune de Resurse Educaționale Deschise – RED, centralizate în secțiunea „Resurse ISE” a site-ului, arată Ministerul Educației într-un comunicat de presă.

”Încurajăm cadrele didactice să se implice în acest efort de colaborare și sprijin, la nivel național, să împărtășească tuturor colegilor de breaslă resursele dezvoltate, prin completarea unui formular de încărcare, accesibil pe prima pagină a platformei”, arată aceeași sursă.

Platforma digital.educred.ro a fost dezvoltată de echipa proiectului „Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” – CRED, cu sprijinul experților Institutului de Științe ale Educației (IȘE), în scopul susținerii cadrelor didactice și elevilor pentru continuarea învățării de acasă.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.