Ministerul de interne Blaga pleaca vine Igas

Ministerul de interne
Blaga pleaca vine Igas

0 71

Dupa asa numita demisie de onoare depusa si inregistrata in prima parte a zilei de luni mecanismul de inlocuire a fost declansat. Emil Boc a inaintat spre pranz presedintelui Traian Basescu o noua propunere de numire pentru functia de ministru al Administratiei si Internelor, in persoana lui Traian Igas, liderul grupului PDL din Senatul Romaniei. Pentru a “usura” misiunea tandemului Basescu-Boc Biroului Permanent al PDL a inaintat o lista cu sase propuneri pentru a prelua sefia Ministerului de Interne, Gheorghe Falca, Traian Igas, Petru Filip, Sulfina Barbu, Ioan Oltean si Cezar Preda.
Pentru a lasa o posibila varianta de revenire a lui Blaga, in cadrul discutiilor de la Cotroceni, PDL-istii au incercat sa nu excluda nici posibilitatea ca Vasile Blaga sa revina asupra demisiei.
Traian Basescu nici nu a vrut sa auda de o revenire a lui Blaga si in situatia in care era o problema cu miscarea finului Falca de la primaria Aradului s-a optat pentru finul finului – Traian Igas.
Depunerea juramantului si ceremonia de preluare a Internelor s-au desfasurat sub semnaul incruntarii prezidentiale. La final Basecu a dat un ultimatum conducerii executive a Politiei. „Nu aveti nicio scuza si nicio scapare in a-mi prezenta in CSAT un raport asupra evenimentelor din 24”, a spus chiriasul de la Cotroceni, precizand ca nu va apela la Politia Rutiera pana la primirea raportului. Practic politisti nu au la dispozitie decat trei zile pentru cercetare si redactare. Asta pentru ca sedinta CSAT a fost convocata joi, de la ora 13.00.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.