Ministerul compara notele primite de elevi la clasa si cele la lucrari

Ministerul compara notele primite de elevi la clasa si cele la lucrari

0 64

Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului a plecat pe teren in inspectie. Reprezentantii acestuia au cerut inspectoratelor judetene ca, imediat dupa incheierea tezelor cu subiect unic din semestrul I sa se faca o analiza comparativa intre notele primite la clasa de elevi si cele primite la lucrari.
Au fost verificati toti elevii de clasele a VII-a ?i a VIII-a, care au sustinut teze la limba romana(411.327), matematica (407.103), limba materna (22.518), istorie (61.784), geografie (143.329).
In urma demersului inspectoratelor, s-a constat ca majoritatea diferenTelor nu sunt mai mari de plus/minus 1 punct. Diferentele mai mari de 2 puncte reprezinta doar 7% din numarul total de elevi care au sustinut tezele cu subiect unic. Diferentele de 3 puncte sunt cel mai putin intalnite si, de regula, in mediul rural.
Concluzia la nivel national este aceea ca, in proportie covarsitoare, notarea elevilor la tezele cu subiect unic reflecta evaluarea facuta de profesorii de specialitate de la clasa, dupa cum se arata intr-un comunicat de presa.
Au fost semnalate si unele nereguli, iar evaluatorii prinsi in flagrant au fost sanctionati. Motivele sanctionarii au fost: aplicarea subiectiva a baremului, corectarea cu superficialitate, dezinteres pentru activitatea de evaluare. Si profesorii asistenti au fost sanctionati pentru : nerespectarea prevederilor din metodologie privind asigurarea corectitudinii derularii tezelor, favorizarea fraudarii examenului, neglijenta in activitatea de supraveghere a elevilor in timpul tezelor.
Ministerul a propus sa se creeze cursuri speciale de pregatire a profesorilor evaluatori.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.