Ministerul Agriculturii ii consiliaza gratuit pe fermieri

Ministerul Agriculturii ii consiliaza gratuit pe fermieri

0 186

?


Producatorii agricoli care vor sa isi modernizeze fermele cu bani europeni vor fi ajutati gratuit la intocmirea proiectelor de finantare. Potrivit ministerului Agriculturii, programul se adreseaza fermierilor cu activitate comerciala, dar si proprietarilor de paduri. Serviciile sunt prevazute in Planul National de Dezvoltare Rurala care ar urma sa fie aprobat in aceasta primavara.


Pentru programe de modernizare a fermelor agricole din Romania sunt disponibili in urmatorii trei ani 50 de miliarde de euro.


„Se vor selecta niste firme de consultanta ca sa zic asa, deci niste experti care vor oferi aceasta consultanta agricola cat si pentru cei din domeniul silvic”, a declarat Cornelia Harabagiu, director in Ministerul Agriculturii.


„Este vorba despre sprijin pentru evaluarea activitatii exploatatiei agricole – bonitatea fermei, apoi pentru planurile economice, pentru planurile de afaceri si pentru planurile de management ale fermei”, spune Harabagiu.


Consilierea gratuita este valabila pentru orice tip de proiecte de investitii care se refera fie la modernizarea fermelor comerciale fie la cele mici, aflate in situatie de subzistenta.


Anul acesta, pentru modernizarea fermelor din Romania sunt disponibili circa 620 de milioane de euro. 80 la suta din suma provine de la Uniunea Europeana, iar restul reprezinta finantarea statului roman. Banii vor putea fi accesati insa abia spre sfarsitul anului, dupa finalizarea planului national de dezvoltare rurala

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.