Mingea de la Euro 2012 va fi mai rapida decat oricare din...

Mingea de la Euro 2012 va fi mai rapida decat oricare din prezent

0 107

Mingea care va fi folosita la Campionatul European de fotbal de anul viitor, este mai rapida si are o traiectorie mai imprevizibila decat Jabulani, balonul de la Cupa Mondiala din 2010, criticat de mai multi portari din lume, informeaza cotidianul As.

Noua minge va fi prezentata oficial la Kiev, in data de 2 decembrie, cu ocazia tragerii la sorti a meciurilor din faza grupelor Euro-2012.

Presedintele adidas, Herbert Hainer, a declarat ca noul balon „va favoriza spectacolul”. „Vom vedea mai multe goluri de la distante mai mari”, a precizat el.

Potrivit As, mingea va avantaja nationalele cu jucatori mai tehnici, ca Spania. Este un balon mai usor si mai instabil, cu un zbor rapid. Va fi o problema pentru multi jucatori sa il controleze, iar acest lucru va fi reusit doar de fotbalisti de nivelul lui Xavi, Iniesta sau Silva, mai scrie jurnalul spaniol, adaugand ca pentru echipa Spaniei mingea va fi buna.

La Campionatul European din 2008, cu mingea Europass s-au inscris 77 de goluri in 31 de meciuri, in medie 2,48 de goluri pe joc. In cele 64 de partide de la CM-2010, cu Jabulani s-au inscris 145 de goluri, o medie de 2,27 pe meci.

Cristinel Stavaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.