Minculescu: transplantul de ficat decontat FNAS

Minculescu: transplantul de ficat decontat FNAS

0 283

Costurile transplantului de ficat in cazul lui Cristi Minculescu, vocalul trupei Iris, care va fi operat in Germania, vor fi suportate din Fondul Național de Asigurari de Sanatate, informeaza, marti, Ministerul Sanatatii (MS).
„Am discutat in aceasta dimineața cu soția domnului Minculescu și i-am spus ca, impreuna cu reprezentanții Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, am gasit soluțiile legale ca transplantul de ficat care se va efectua in clinica din Germania sa fie decontat din Fondul Național de Asigurari de Sanatate”, a declarat Ion Bazac, ministrul Sanatații.
De asemenea, ministrul Sanatații a decis ca bugetul MS pentru programul de tratamente in strainatate sa fie triplat, fiind vorba de cazuri grave pentru care „este normal sa se acorde atentia cuvenita”, potrivit sursei citate.
Cristi Minculescu, vocalul trupei Iris, a fost in Germania, in prima jumatate a lunii februraie, pentru a efectua o serie de analize in vederea unui transplant de ficat, el suferind de o boala hepato-renala ereditara.
Cosmin Nicoara, managerul trupei Iris, declara, pentru MEDIAFAX, ca sotia lui Cristi, Rodica Minculescu, va fi „cel mai probabil” donatorul sau.
Cristi Minculescu, in varsta de 50 de ani, sufera de o boala ereditara, polichistica hepato-renala, mostenita de la tatal sau.
Aceasta boala se caracterizeaza prin aparitia in ficat si rinichi a unor chisturi, care evolueaza si care pot duce la afectarea functiilor organelor.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.