Minciunile candidatilor

Minciunile candidatilor

0 63

Afirm cu cuget impacat ca majoritatea candidatilor mint de sting.
Priviti-i si ascultati-i !
In primul rand ei nu ti se pot uita in ochi. Privirea – oglinda sufletului – le aluneca pe scuipatul minciunii inspre toate partile, numai catre tine, alegatorul, nu.
Caci omul politic candidat este, de obicei, mai rau, in scopul final, ca o curva ce-si vinde trupul pe bani. O curva iti da, de obicei, pentru ce platesti. Un om politic, odata ajuns, si prin votul tau, unde si-a dorit, uita spusele fara chiloti din campanie, mintea concentrandu-i-se la cum sa-si umple rapid buzunarul in mod cat mai legal.
Omul politic candidat se rupe in promisiuni cat pentru trei mandate si debiteaza garantii pe cuvant valabile cat ale unui boschetar cand iti promite ca-ti va fi bine sa inoptezi in garsoniera lui.
Se intelege ca minciunile sunt strigate cu voce cat mai tare si stridenta, si eu nu am inteles niciodata de ce cred unii ca daca urla dobandesc o mai mare putere de convingere.
Se intelege ca se fac comparatii cu ce nu au realizat si nici nu vor fi in stare sa realizeze adversarii politici, dar el le va realiza cu degetul mic.
Se intelege ca toti ceilalti contracandidati au bube pe cap si afaceri necurate prin dosare penale, dar el este curat ca apa de ploaie, uitand sa tina cont cate murdarii aduna aceasta de la nor pana la pamant datorita elementelor poluante.
Ce este mai greu pentru alegatorul cinstit – si printre alegatori sunt multe figuri ciudate ! – e sa-l gaseasca pe candidatul ce mai apropiat de sinceritate si cinste. Caci balele si tignalele celorlalti acopera tot.
Sa speram, stimati cititori, ca de data aceasta vom gresi mai putin cand vom introduce buletinul de vot in urna.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.