Mincinosii

Mincinosii

0 135


??????????? Ce va scriam zilele trecute despre basmul cu reducerea TVA-ului la paine si alte alimente de baza ? Ca cei in drept sa ne mai usureze viata s-au apucat sa scuture sacul cu prafuri. Prevesteam – fi-mi-ar gura sa-mi fie ! – ca, pana sa se hotareasca ai nostri guvernanti sa faca gestul nobil, alimentele de baza se vor scumpi.Si uite ca s-au scumpit si se vor mai scumpi, atragand dupa sine si alte scumpiri, de pilda la legume, ca si asa a fost vara secetoasa. Totul vopsit cu motivari lavabile si demontabile cu un pic de logica. Dar cine mai are timp sa gandeasca putin si in afara de strictul necesar zilnic ? Iar guvernantii mai trec o data balta problemelor sociale ca gasca prin apa. Pentru ca…


??????????? Sunt produse de larg consum care s-au scumpit deja. La prima vedere cu sume mici, aproape de nebagat in seama. Azi un produs, maine altul, poimaine al treilea. Si se scumpesc cu suma care reprezinta, practic, TVA-ul. Imi vin in minte painea si uleiul. Painea de 1,40 o cumperi acuma cu 1,70, uleiul de 3,00 il iei acuma cu 3,50. Ia calculati si dumneavoastra. Nu va ies cam 19% din fostul prêt ? Iar reducerea se va face, din cate s-a batut toba, doar cu vreo 10%. Si iar castiga Statul ceva banuti, tocmai cu cat sa mareasca pensiile de la 1 septembrie. Iar daca , din diferite motive bine mintite, nu se va reduce TVA-ul, le mai ramane guvernantilor si de-o bere.


??????????? In schimb se bate toba despre cat de scumpe sunt si vor fi legumele in asta toamna, vina apartinand taranilor. Dar, in afara faptului ca taranul a cheltuit in plus in aceasta vara pentru obtinerea produselor oferite spre vanzare, trebuie sa ne gandim ca el nu mananca doar propriile produse, ci ii mai trebuie si lui, si familiei sale, ceva paine, ceva ulei si ceva din toate celelalte. Iar cei ce ne conduc raman cu mainile spalate la cismeaua minciunii, cu sapunul nepasarii, caci si-au tras destule ca sa nu duca lipsuri.Ce conteaza ceilalti ?


?


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.