Mincinosi si asasini

Mincinosi si asasini

0 63

Directorul general al CET Brasov, Florin Cuþitei, a declarat, din caldurica de la Prefectura, ca “in momentul de fata totul este in regula in ceea ce priveste functionarea societatii, parametrii optimi fiind atinsi. Se inregistreaza cateva mici probleme legate de distributie, dar acestea vor fi remediate in cel mult cateva zile”.
Eu vin insa si il contrazic. Si o fac in termeni duri, cu riscul ca seful sa nu-mi publice materialul. Dar m-am saturat, nu mai pot. Caci nici la ora actuala, prin locuintele de bloc de prin Florilor nu circula agent termic, inauntru temperatura fiind cu doua-trei grade mai mare decat cea de afara.
Si astfel, o gramada de oameni continua sa sufere de frig si sa se imbolnaveasca, in acest timp Cutitei vorbind senin de cateva mici probleme.
Atunci sa-i dea Dumnezeu si lui cateva mici probleme, adica sa-l arda focul gripei porcine si sa-i stea in gat fiecare dumicat pe care il baga in gura.
De sambata trebuia sa existe agent termic in calorifere, dar acestea sunt mai reci ca frigiderul. Am sunat in mai multe randuri la dispeceratul CET, de unde, daca au binevoit sa raspunda, m-au asigurat ca “se rezolva”. In zadar insa. Temperatura in locuinta a ajuns si la 7 (sapte) grade, fiind in general situata la 10 grade, si asta de cand a dat zapada.
In schimb pe responsabilii CET nici in cot nu-i doare. Doar motivari aruncate peste umar, in bataie de joc.
Si cand fac aceste afirmatii, il include si pe portocaliul primar George Scripcaru in aceasta ciorba de rahat. Dupa ce ca nu a fost apa calda toata vara si doua luni de toamna, acuma se mai ivesc si “mici probleme”, cand in sfarsit s-au pornit cazanele la CET.
Si sa nu-mi vina mie balaurii astia trogloditi, nesimtiti si mincinosi cu datoriile catre cei cu gazul si mai stiu eu cine, ca nu tine. Ce zice legea? Ca, dupa trei nopti cu temperaturi sub 10 grade sunt obligati sa dea caldura.
Au facut-o? Nu. Au respectat legea? Nu. Asta inseamna ca ar trebui bagati direct la puscarie, ca oricare infractor, ei fiind si asasini morali ai atator suflete suferind de frig.
Si sa mai termine asa-zisul primar Scripcaru cu datoriile acelea de 60 de milioane. Populatia nu a avut decat circa 10 milioane datorii, majoritatea fiind someri saraci, lipsiti de mijloace decente de trai, nu rau-platnici din proprie vointa.
Marile datorii ale CET catre distribuitorul de gaz sunt cele ramase de la fostul Tractoru, fostul Rulmentul si alte asemenea fabrici distruse din interes imobiliar, ca anumiti “domni” cu opincile lasate la bariera sa faca buzunarul gros.
De ce nu s-au achitat mai intai datoriile cetatenilor, de care primarul a jurat ca va avea grija? Lui i-ar conveni sa stea in frig? A uitat de vremea cand locuia la bloc, langa piata Dacia?
Oricum, mi-e sila sa mai scriu, mai ales ca mi-au inghetat mainile. Iar celor care l-au reales primar pe veneticul de Scripcaru le transmit ca sunt cei mai mari tampiti pe care i-am intalnit vreodata.
Iar daca o sa crap din cauza virozei contractate datorita frigului, le voi pregati celor care m-au tinut in frig si mizerie cele mai negre cazane din iad, in care personal ii voi perpeli, asa cum mi-am imaginat in toate aceste nopti petrecute in chin.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.