Mincare expirata si mizerie la restaurantul de langa lacul din Noua

Mincare expirata si mizerie la restaurantul de langa lacul din Noua

0 733

Inspectorii OPC au descoperit caserole cu mici expirati chiar si de o luna, smintana, carne si paine iesite din termenul de garantie. Printre vesela si alimentele din bucatarie, comisarii de la Protectia Consumatorului au gasit plimbandu-se si un caine. Cel mai probabil, activitatea restaurantului va fi suspendata

Inspectorii OPC au descoperit caserole cu mici expirati chiar si de o luna, smintana, carne si paine iesite din termenul de garantie. Printre vesela si alimentele din bucatarie, comisarii de la Protectia Consumatorului au gasit plimbandu-se si un caine. Cel mai probabil, activitatea restaurantului va fi suspendata.

Restaurantul de linga lacul din Noua geme de clienti mai ales in week-enduri; in meniu pe langa traditionalii mici se regasesc si multe feluri de mincare gatita. Inspectorii de la comisariatul pentru protectia consumatorului au descoperit, cu ocazia descinderii de vineri, multe produse care puteau pune in pericol sanatatea consumatorilor.

Sorin Claudiu Susanu – comisar sef CRPC Regiunea Centru, spune ca, in blocul alimentar s-au descoperit foarte multe alimente care se foloseau ca materie prima pentru produsele finite care aveau termenul de valabilitate depasit – carne, mici, piine si smantana expirate.lac noua2

In bucatarie nu existau probe alimentare, grafic de temperatura iar conditiile de igiena erau incalcate flagrant. Pe linga peretii plini de igrasie, printre vase si alimente se plimba chiar si un caine. La solicitarea unui punct de vedere din partea unitatii, sefa de restaurant i-a trantit presei usa in fata.

Reprezentantii unitatii nu au putut prezenta la control documentele de functionare, asa incit au fost invitati sa le prezinte la sediu OPC saptamana viitoare. Prin urmare, restaurantul ar putea fi deschis in week-end, situatie care poate periclita sanatatea a sute de clienti. Pe langa suspendarea activitatii, unitatea risca si amenzi usturatoare.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.