Militarii americani vin pentru a doua oara la Brasov!

Militarii americani vin pentru a doua oara la Brasov!

0 370

Militarii americani vor interactiona cu brasovenii astazi intre orele 11.00-15.00, in parcarea mall-ului din Tractorul. Militarii Brigazii 2 Vanatori de Munte „Sarmizegetusa” vor participa in perioada 27- 29 mai la sprijinul deplasarii fortelor americane din „2nd Cavalry Regimental Engineer Support” din Regimentul 2 Cavalerie SUA si la intalnirea pe care reprezentantii unitatii americane o vor avea avea cu brasovenii.

In perioada 6-18 iunie se va desfasura Exercitiul „Sarmis 16” la Poligonul de la Cincu, unde Brigada 2 Vsnstori de Munte Sarmizegetusa se va antrena alsturi de militari britanici si americani. Exercitiul urmsreste dezvoltarea relatiilor de cooperare in cadrul NATO cu partenerul american si demonstrarea capabilitstilor militare ale Romsniei de a participa la efortul militar al NATO. Inainte de a ajunge la Cincu, militarii americani vor stationa in parcarea mallului din Tractorul, unde brasovenii le vor putea admira armamentul si echipamentele de lupts.
Militarii americani vor interactiona cu brasovenii intre orele 11.00-15.00, in parcarea mall-ului. Militarii Brigszii 2 Vanstori de Munte „Sarmizegetusa” vor participa in perioada 27- 29 mai la sprijinul deplassrii fortelor americane din „2nd Cavalry Regimental Engineer Support” din Regimentul 2 Cavalerie SUA si la intslnirea pe care reprezentantii unitstii americane o vor avea ssmbsts cu brasovenii.
Potrivit lt. col Dorinel Cotea, ofiter relatii publice Brigada 2 Vsnstori de Munte „Sarmizegetusa”, vor fi prezentate principale categorii de tehnics si echipamente ale militarilor americani cu care vor participa la exercitiu precum si categorii si tehnics ale militarilor din Brigada 2 Vanatorilor de Munte 01.01INTRARE IN BV 27 MAI 2016
Tot ssmbsts, militarii americani, impreuns cu vsnstorii de munte romsni vor vizita Castelul Bran si Brasovul dar vor desfssura si activitsti sportive comune.
Duminica, coloanele de mars americane vor pleca spre zona Cincu, acolo unde in perioada 6-18 iunie va avea loc exercitiul multinational de instruire „Sarmis 16”. Particips 1700 de militari din Romsnia, Statele Unite si Marea Britanie, scopul acestui exercitiu este de a antrena statele majore de tip unitate in planificarea, ducerea si conducerea actiunilor militare in mediul multinational si intrunit 01.32
Exercitiul „Sarmis 16” face parte dintr-o activitate mai ampls – „Dragoon Pioneer Ride”, la care iau parte aproximativ 200 de militari americani, cu 60 de mijloace tehnice si se desfssoars pe traseul Negresti (Republica Moldova) – Focsani – Mihail Kogslniceanu (Constanta) – Ploiesti – Brasov – Cincu.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.