Milionarul de carton, playboy de tabloid…

Milionarul de carton, playboy de tabloid…

0 396

Ioan Neculaie spune că in comunism croia blugi..
Intr-o vreme era în topul bogătaşilor arestati, şi are renume de playboy…rasuflat

La 53 de ani zice ca inca mai întoarce banii cu lopata, avea echipă de fotbal, hotel de lux, vorbeşte la „per tu” cu ziariştii şi, prin patul lui, zice presa tabloidă, a trecut crema piţipoancelor la modă. Lumea îl confundă cu alt milionar, diferenţa fiind un singur „i” şi circa un miliard de euro.
Înainte de ’89 făcea bişniţă cu blugi şi pantaloni reiaţi.
Apoi s-a băgat în construcţii şi, cum altfel, la privatizări. A pierdut un fotoliu de senator la mustaţă…
Charisma… banilor lui ii asigura, succesul la femei de ocazie…  şi o reuşita suspecta în afaceri i-au lipit de frunte sintagma „Berlusconi de Codlea”. Sau poate „Berlusconi de Jilava„, parca mai potrivit…
Are un mod arogant de a se comporta, atat de specific oamenilor de fotbal cu bani si cu tupeu fara masura! N-are burta vârstei, iar părul vopsit, mai… inspirat decat Cancescu, îi conferă imaginea unui playboy bătrâior si desuet! Îl cheamă Ioan Neculaie şi preşedintele Băsescu i-a făcut onoarea să-l confunde. Nu-i ăla de la Ploieşti, e ăla de la Braşov!
„Stai, bă, să-mi fac buzele!”, merge la intimidare fostul miliardar braşovean Ioan Neculaie când îi luceşte în ochi bliţul aparatului foto. Gluma e veche. Se  zice că înainte de Revoluţie lucra la uIoan_Neculaie 5n ICRAL şi se lauda acum ca făcea ASE-ul la… seral. Braşovenii de-o seamă cu el şi-l aduc aminte mai degrabă ca pe un bişniţar de blugi şi pantaloni de velur. Ioan Neculaie nu neagă: „Când eram în liceu…la seral , coseam blugi, care erau 1.100 de lei. Cu materialu’ clientului. Foarte mulţi bani am câştigat din asta pe timpul lui Ceauşescu… Am avut o tinereţe prosperă„, e nostalgic croitoraşul braşovean de la ICRAL-ul din Codlea, unde mergea ,”trimis” prin casele sasilor, sa vada care au inceput sa vanda, semn ca vroia s-o taie… out!. Si sa-i toarne…
Acum devine autocritic: „În condiţiile crizei de azi, sunt aproape un pârlit!”, se alintă proprietarul Hotelului Piatra Mare, al fostei echipe de fotbal FC Braşov şi al fostei fabricii de camioane Roman. De fapt, a avut la activ, mai multe… „active” pe care le-a ras pana la temelie. A trait din fier vechi, apoi mai un incendiu, cu banii pe asigurare, un hotel nou, si tot asa…
Se spunea în presă că ar vrea să vândă „Steagu” cu 3,5 milioane de euro. Uzina nu echipa de fotbal. Te si miri pentru ce, ca nici fier vechi nu mai e pe-acolo…. „Păi, atâta e parcarea!”, sare saracul bogătaş al ţării,  cu o avere candva de circa 300 de milioane de euro. Recent a pierdut la Înalta Curte un proces prin care pierde Romanul. Sare ca ars: „S-a prescris! S-au făcut investiţii de 2.500 de miliarde şi procesul era de trei… Credeau că mă fac ei pe mine!”. Cica l-a „facut” o gagica: O mare ţeapă a luat-o chiar la el acasă acum zece ani. O controversată afaceristă olteancă, de fapt o excroaca… ca si el. Lili Shutz, i-a suflat de sub nas celebrele Sere Codlea: „Preţul gazelor s-a dus în pod! A fost un noroc chior că am scăpat… Era o chestiune penală şi madam Schutz putea s-o încurce, a făcut praf toate serele”. O nimica toata de …miliarde dolari!
La întrebarea clasica, cum a făcut primul milion de dolari, Ioan Neculaie sare ca ars: „Ca dracu’!”. Respiră adânc şi devine banal: „Prin muncă!”. Şi începe să detalieze un contract prin care a făcut nu ştiu ce bazin de depozitare de deşeuri toxice. Oamenii spun că, în anii ’90, Ioan Neculaie renova diverse clădiri. Avea un avantaj. Era proprietarul unei betoniere electrice. La mâna a doua... FARTEC, TEMELIA, CHIMICA, PREFA poate altadata.Ioan Neculaie crudutele
Presa de gagici pe bani i-a asociat numele cu Ramona Gabor, Bianca Drăguşanu, Ramona Bădescu sau Daniela Crudu… S-a scris că, dacă i se pune pata pe una, trimite chiar şi elicopterul după ea. Mare scofala sa aduci pe lovele o pupaza,.. Ia incearca ma derbedeule, cu altcineva, ca  de la DNA n-ai invitat inca pe nimeni… Ca te-au saltat doar „niste baieti”!
Vreţi să vă dau în judecată ca pe ăia, de ma întrebaţi intimitati? Am proces şi le cer un milion de euro celor care au scris: «Ramona Gabor prinsă la produs cu Ioan Neculaie». Stau io să văd cu ce elicopter se plimbă Daniela Crudu? Cu Bianca a fost că m-am întâlnit cu Capatos la un restaurant şi m-au fotografiat! Astea sunt femei frumoase?”, bravează playboy-ul de tabloid.
Vârsta îşi spune, însă, cuvântul… Macar are grija sa se vopseasca la un salon profesionist, nu ca Cancescu care se caneste acasa, in ligheanul din bucatarie… („de pe net adunate”…)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.