Miliardele din Planul Bush …altadata !

Miliardele din Planul Bush …altadata !

0 82

Congresul american a respins planul administratiei Bush de a aloca 700 de miliarde de dolari bancilor americane aflate in dificultate. Planul pentru preluarea activelor neperformante de catre guvernul american a fost respins astazi de catre Camera Reprezentantilor (camera inferioara) din cadrul Congresului american cu 228 voturi „impotriva” si 205 voturi „pentru”.
Respingerea planului a dus la caderea burselor americane, indicele Dow Jones pierzand la scurt tip peste 700 de puncte, cea mai mare pierdere inregistrata vreodata intr-o singura zi.
Steny Hoyer, liderul majoritatii din Camera Reprezentantilor, a atentionat membri Congresului ca pretul lipsei de implicare va fi tredus printr-o „calamitate economica pe Wall Street”, care se va rasfrange asupra tuturor oraselor din SUA, informeaza Reuters.
Presedintele Bush a fost extrem de dezamagit de rezultatul votului, dupa cum arata purtatorul sau de cuvant, citat de CNN. Tony Frato a mai declarat ca Bush se va intalni cu consilierii sai si cu lideri ai congresului pentru a discuta pe marginea acestui vot.
Inainte de votare, Bush a declarat ca acest plan este „de o importanta covarsitoare pentru toti americanii”, urmand sa atace tocmai „miezul crizei financiare” si sa „reinstaureze forta si stabilitatea in sistemul financiar american”.
Conform planului de salvare conceput de administratia lui George Bush, ar fi fost nevoie de cel putin 700 de miliarde de dolari pentru a relansa economia si a cumpara creditele neperformante ale bancilor. Dupa mai multe runde de negocieri, administratia prezidentiala si liderii politici din Congres pareau ca au ajuns la un acord.
Planul a fost intampinat de americani cu proteste. Multi locuitori ai Statelor Unite considera ca aceasta lege este o pierdere de bani. Drept raspuns, presedintele a spus ca a adus planului mai multe modificari care ii vor proteja pe platitorii de taxe.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.