Mihai Tudose, un panglicar grețos: „Ei au bugetul, noi suntem peste 20...

Mihai Tudose, un panglicar grețos: „Ei au bugetul, noi suntem peste 20 de milioane…”

0 296
(FILES) A picture taken on May 2, 2006 of an Albanian service station employee holding a fuel pump at a petrol station in Tirana.Oil prices struck a record high of 109.20 dollars per barrel on March 11, 2008 after the dollar hit a fresh all-time low against the euro, traders said. The euro reached a record high of 1.5495 in European trading, while a weaker US currency increases demand for dollar-denominated oil as it becomes cheaper for buyers using stronger currencies. AFP PHOTO FILES / GENT SHKULLAKU

Fostul premier, brăileanul Mihai Tudose zicea, mai acu-s doi-trei ani : ….”sunt convins că majorarea accizelor la combustibili nu va antrena o creștere a prețurilor la pompă, fiindcă Executivul a explicat companiilor că „perioada aia de romantism, când făceau ce voiau pe aici, s-a cam închis”
Doamne, ce dur si patriot era fostul premier; Dacă mesajul nu ar fi fost înțeles, Guvernul va vedea „ce face cu redevențele”.
I-auzi-ia: „Săptămâna trecută s-au împlinit 100 de ani de la lupta de la Mărășești, când au murit nește oameni ca noi să fim o țară independentă, unită, da? Si să nu vină să treacă pe-aici cine vrea, când vrea, să facă ce vrea”, a mai scos cu incruntare, cateva „pamblici” tricolore nea Tudose!

Dorinel Ursărescu, fost parlamentar PNL şi ALDE, actual consilier al preşedinteleui Agenţiei Naţionale de Resurse Minerale, lansează acuzaţii grave la adresa fostului premier Mihai Tudose. Reprezentantul ANRM susţine că Tudose a blocat personal un ordin pentru stabilirea preţului de referinţă pentru plata redevenţelor, gest care ar fi produs o pagubă împortantă statului român.
„Una dintre principalele atribuții ale ANRM (Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale) este de a stabili cuantumul prețului de referință pentru care se plătesc redevențele către statul român. În perioada 2008-2017 ANRM nu a actualizat prețul de referință în sensul că a rămas la nivelul anului 2008”, a spus consilierul Dorin Ursărescu. 

Consecintze? Statul român a fost păgubit cu peste trei miliarde de dolari…Ce, e prima oara?

„În 2017, pe 22 decembrie, ANRM a actualizat prețul de referință, l-a publicat la Monitorul Oficial și pe data de 26 am fost chemați la Guvern, spune dl. consilier.
Domnul Tudose a sunat personal la ANRM pentru a bloca publicarea
ordinului ANRM. A doua zi, pe data de 27, conducerea ANRM a fost destituită”, a explicat consilierul, joi seară, la Antena3.

Într-un interviu dat  la România TV, premierul Mihai Tudose a fost întrebat de ce trebuia să mai crească accizele la carburanți, dacă este chiar bine? Ca doar Dumnealui a zis: „economia crește, țara are bani de salarii și de pensii, ANAF încasează suficient de bine!”.
– „Fiindcă în 2016 , cand acciza a fost scoasă, n-a scăzut prețul. Companiile au demonstrat, știți, ne-au spus că nu prea au nici profit… Stau rău, îți vine să plângi! Ia să vedem dacă o punem la loc… cresc (prețurile – n.r.)!? Eu cred că nu vor crește”, a răspuns  mefistofelic, încă pe postul de premier, Mihai Tudose.
Întrebat de un jurnalist pe ce se bazează această stranie convingere. Iată ce zicere avea …„Oracolul de Braila”:
Mai vorbim cu ei și le explicăm că, totuși, perioada aia de romantism, când făceau ce voiau pe aici, s-a cam închis”.Hait! I-a prins! Bravo nene Misule, esti tare!
Și cum se poate bloca acest „romantism”?”, l-a chestionat, nu tocmai naiv, moderatorul. „Păi vedem. Cresc ei prețurile, mai vedem și noi ce facem cu redevențele. Păi daca nu, nu, haideți să ne înțelegem. Mai există și chestia asta”.
Când i s-a atras atenția că o astfel de strategie parca „seamănă așa a un soi de șantaj”, premierul PSD a precizat: „Nu înseamnă șantaj, înseamnă că, în sfârșit, nu mai avem alt tip de dialog cu ei, ci dialogul instituțional, oficial. Am mai spus-o: săptămâna trecută s-au împlinit 100 de ani de la lupta de la Mărășești, când au murit „nește oameni” ca noi să fim o țară independentă, unită, da?, și să nu vină să treacă pe-aici cine vrea, când vrea, să facă ce vrea. (…) Dorim sa fim un stat puternic și prietenos. Prietenos cu cei corecți și doar un stat puternic cu ceilalți”. 

Ce al dracului erai, nene Misule!
De fapt, ereati pe-o mana si ne vindeai noua castraveti acri de Brailița…
Când vreo doi ziaristi l-au avertizat că este vorba de niște „coloși”, de firme superbogate „care au buget pe an, la nivel mondial, mai mare decât al României”, fostul șef al Guvernului PSD-ALDE a continuat: „Dacă înving ei, asta e. Am înțeles, ei au bugetul, noi suntem 20 de milioane de români. Nu punem pieptul în față, dar totuși suntem mulți”…
 Ca Premier, puteți să-i asigurați pe oameni că această majorare de accize nu va influența negativ traiul lor?”, a întrebat jurnalistul.
– „Nu, nu va influența negativ, pot să-i asigur”, a precizat atunci fostul premier Tudose.
Acum ce sa-l mai intrebi dupa ce s-au constatat niste „nefăcute” de sute de mlioane?? Că s-au prins mai multi că pierdelile îi cam aparțin… Poate dacă  cercetarea se va face doar cu „reținere” la domiciu?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.