Mihai Razvan Ungureanu participa la reuniunea CAGRE

Mihai Razvan Ungureanu participa la reuniunea CAGRE

0 213

Luni si marti, ministrul afacerilor externe, Mihai-Razvan Ungureanu, va participa la reuniunea Consiliului Afaceri Generale si Relatii Externe al UE (CAGRE), care va avea loc la Bruxelles. Este prima reuniune CAGRE la care Romania participa ca stat membru UE.


Principalul subiect al discutiilor este politica comunitara in domeniul energiei.


In cadrul sesiunii Afaceri Generale, Comisia va prezenta raportul sau privind stadiul implementarii Strategiei Lisabona. Iar in sesiunea consacrata Relatiilor Externe, Comisarul Benita Ferrero-Waldner va prezenta comunicarea Comisiei Europene privind Politica Europeana de Vecinatate (adoptata in decembrie 2006).


Alte puncte de pe agenda sesiunii vizeaza Iranul, cu accent pe implementarea Rezolutiei nr.1737 a Consiliului de Securitate al ONU, situatia din Sudan/Darfur si implicatiile sale asupra stabilitatii regionale si Somalia, cu accent pe situatia de securitate din tara, procesul de reconciliere nationala si asistenta pentru dezvoltare alocata de UE.


Ministrii afacerilor externe vor avea o prima discutie consacrata dimensiunii externe a politicii comune in domeniul energiei, dupa prezentarea de catre Comisie, la 10 ianuarie 2007, a unui pachet de propuneri concrete in vederea consolidarii actiunii comune a statelor membre in acest domeniu.

In cadrul unui dejun de lucru, discutiile ministrilor de externe se vor axa pe situatia personalului medical condamnat in Libia, evaluarea rezultatelor alegerilor din Serbia si a evolutiilor regionale privind Procesul de Pace din Orientul Mijlociu, cu accent pe relatiile israeliano-palestiniene, Liban si relatiile UE cu autoritatile palestiniene.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.