Mihai Mohaci președinte la PRO România filiala Brașov?

Mihai Mohaci președinte la PRO România filiala Brașov?

1 354

De două săptămâni cel puțin situația conducerii de la Pro România Brașov rămâne incertă.
Conform zvonurilor serioase de pe piață polică, care adesea se cam adeveresc, la conducerea filialei va veni deputatul Mihai Mohaci.
Acesta a revenit în urmă cu două săptămâni la Pro România (ordin sau compatibilitate cu Victor Ponta, nu s-a aflat încă). Săptămâna tecută el a fost urmat – din nou – de colegul său, deputatul Mihai Popa. Oficial ei au revenit la PRO românia pe 12 iunie, deși Mohaci plecase din PSD cu o săptămână înainte.

Reîntoarcerea în PSD o posibilă strategie pontistă
Spunem că ambi revin la PRO România pentru că în decembrie 2018 cei doi au mai fost timp de câteva zile la partidul lui Ponta, după care au revenit la PSD în urma unei discuții/promisiuni cu Liviu Dragnea.
Motivele întoarcerii de atunci la PSD ar fi fost că Dragnea a promis, la vremea respectivă, că la organizația județeană nu va candida pentru șefia județului doar deputatul Marius Dunca – ce era interimar deja de trei ani.
Conform negocierilor cei doi trebuiau să se înscie în cursa pentru o orice funcție, de vicepreședinte al partidului și/sau de secretar general.
Vă reamintim că in perioada cand a revenit șa PSD, deputatului PSD Mihai Popa a scapat de un dosar marca DNA. Judecatoarele de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (completul de trei) l-au achitat pe 15 mai 2019 într-o cauza privind presupuse fapte de santaj si folosirea influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. 
Au fost comentarii precum că revenirea celor doi ar avea rolul de bloca canele oculte spre „zona portocalie” care au transformat PSD Brașov intr-una din jucăriile politice ale primarului George Scripcaru – fost coleg la PD, căndva, cu Liviu Dragnea, etc.
Suntem tentați să credem că adevărul este altul. Revenirea în PSD a celor doi parlamentari (Popa și Mohaci) s-a facut cu acordul lui Ponta într-o strategie de control din interio al filialei brașovene.


Surpriza – promisiunile lui Dragnea s-au implinit!
În urma alegerilor de la Brașov, supravegheate de Codrin Stefănescu, Marius Dunca a fost refixat pe funcția de președinte iar făgărășanul Mihai Popa preşedinte executiv. Funcţia de secretar al organiaţiei judeţene PSD Braşov negociată pentru Mihai Mohaci a fost ocupată, în urma refuzului de ultim moment al acestuia din urmă, de Viorel Chiriac, un activist vechi al organizației.
Deci, plecarea celor doi are o altă cauză, probabil o schimbare de strategie a lui Victor Ponta.

Mihai Sturzu pe făraș
Așa că cei doi s-au reîntors la PRO România. Acum Mohaci se pare că va deveni președinte al organizației.
Eviden se pune întrebarea de ce un asemenea salt, cunoscut fiind faptul că Mohaci a refuzat să candideze la funcția de secretar al Organizației PSD Brașov?
Una din cauze ar fi scorul obținut la Brașov de partidul lui Ponta la Brasov. Sub conducerea lui Mihai Sturzu partidul a luat sub media pe țară, respectiv 5,1% fașă de 6,6%.
Dar asta nu ar fi tot. Venit icognito la Brașov în campanie Victor Ponta a găsit sediul partidului închis în timp ce la intrare scria celebrul ,,Puie Monta”. Când cineva s-a catadicsit să apară liderul național a remarcat că nici un material electoral nu era distribuit. Motiv de nervi pentru Ponta.
De aceea revenirea celor doi parlamentari de l-a PSD a devenit mult mai necesară pentru Ponta.
Menționă că de peste o săptămână încercăm să-l contactăm pe dl. Sturzu pentru a ne confirma sau infirma aceste lucruri. Din păcate nu ne răspunde.
Mihai Mohaci a spus că nu comentează dar în maxim două săptămâni va elabora un material pentru presă pe această temă. Este adevărat că el, de ceva vreme, ne-a obișnuit cu scrisorile…

Iulian Rinder & Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.