Mihai Leu, a doua victorie în Campionatul Național de Viteză în Coastă

Mihai Leu, a doua victorie în Campionatul Național de Viteză în Coastă

0 98

Revenit după 10 ani în lumea pilotajului, fostul campion mondial la box profesionist s-a impus în weekend la categoria GT (mașini cu tracțiuni spate) la Cupa Gorjului „Acasă la Brâncuși”, etapa a șasea a CN de Viteză în Coastă. Este al doilea succes pentru Leu după victoria de la Poiana Brașov, din iunie.
La volanul unui spectaculos Ferrari Challenge 458, Mihai Leu s-a clasat totodată pe locul 6 la general și a urcat pe podium la clasa H. Grație punctelor adunate la Rânca, fostul campion național de raliuri din 2003 a urcat pe locul 5 în clasamentul general al sezonului și ocupă poziția secundă la categoria GT cu 143 puncte, cu 17 mai puțin decât liderul Costi Stratnic.
Mă simt foarte bine, mi-a lipsit pilotajul și e o atmosferă frumoasă la curse. După fiecare competiție analizez cu echipa mea ce s-a întâmplat și sigur în 2019 vom fi clasați mai în față. Interesul este crescând, se înscriu tot mai muți piloți, apar mașini mai puternice, iar fanii sunt numeroși„, a spus Mihai Leu după cursa de pe Transalpina.
Ultimele două etape din CN Viteză în Coastă au loc pe 22 septembrie la Câmpulung și pe 13 octombrie, la Poiana Brașov.
Nume grele la Craiova Super Rally
În perioada 14-15 septembrie, Mihai Leu va organiza pentru al doilea an consecutiv Craiova Super Rally, competiție inclusă în 2018 în primul campionat național de super rally din istorie. Cei mai buni piloți de raliuri, drift, offroad, karting și viteză în coastă își dau întâlnire în Cetatea Băniei. Traseul din jurul Pasajului Universității va avea 5,4 kilometri (3 ture x 1,8 kilometri). Nume importante precum Titi Aur (octuplu campion național raliuri), Bogdan Marisca (campionul național en-titre de raliuri), Vali Porcisteanu (ex campion național raliuri) sau Gabriel Onofrei (multiplu campion drift) au confirmat deja prezenta la super show-ul din centrul Craiovei!
Cu acești piloți de top, sunt convins că va fi o cursă foarte spectaculoasă. La Craiova pe locul unu e fotbalul, inclusiv eu am fost fan și mă uitam la meciurile Craiovei Maxima, dar sperăm ca, alături de handbalul care a crescut în popularitate, automobilismul să devină foarte iubit. Oltenii sunt foarte sufletiști, le place să se implice total și cred că va ieși un eveniment interesant„, a precizat Mihai Leu despre Craiova Super Rally.
D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.