Mihai Ghimpu, desemnat presedinte interimar

Mihai Ghimpu, desemnat presedinte interimar

0 148

Criza politica din Moldova se apropie de sfarsit. Mihai Ghimpu va asigura interimatul la presedintia Republicii Moldova, dupa demisia lui Vladimir Voronin, informeaza Unimedia. Demisia lui Voronin survine in urma optiunii pentru un mandat, care ii poate sigura o anumita protectie prin imunitatea parlementara.
Cei 52 de deputati moldoveni au decis, vineri, ca Mihai Ghimpu, seful Partidului Liberal, care este si presedintele Parlamentului, sa asigure interimatul la conducerea tarii, la cateva ore dupa anuntul oficial al lui Voronin privind demisia sa.
Potrivit Constitutiei Republicii Moldova, presedintele Parlamentului devine si presedintele tarii, in cazul demisiei sefului statului. Ulterior, el trebuie sa desemneze si un nou premier.
Reamintim ca Vladimir Voronin anuntase inca de la 2 septembrie ca va demisiona din functia de sef al statului, urmand sa opteze pentru mandatul de deputat.
Atat Alianta pentru Eiropa cat si Opozitia moldoveana spera sa atraga cateva voturi de la adversari pentru a putea desemna un nou presedinte.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.