Mihai David, presedinte la oranizatiei municipale a PSD

Mihai David, presedinte la oranizatiei municipale a PSD

0 71


Sambata, membrii organizatiei municipale a PSD Brasov s-au intrunit pentru a alege presedintele. Postul a ramas vacant ca urmare a deciziei fostului presedinte Nicolae Tucunel de a renuntat la conducerea organizatiei.


Singura candidatura depusa (candidatul unic este?practica?cea mai frecventa, la PSD, intalnita si la alte?partide dornice de sa-si prezerve dominatia „grupului”) a fost cea a lui Mihai David, care a ocupat pana in prezent postul de purtator de cuvant al organizatiei, fiind totodata si vicepresedinte.


Cum era de asteptat, el a preluat conducerea, votul nu a facut altceva decat sa materializeze o prevedere din statutul partidului si iluzia de democratie.


Astfel pesedisitii brasoveni si-au luat la revedere de la Nicolae Tucunel, a carui plecare din fruntea organizatiei a fost primita cu regrete exprimate de multi dintre cei prezenti la sedinta. Vorbitorii, asa cum era de asteptat,?s-au aratat multumiti de evolutia organizatiei sub conducerea lui Tucunel. Reamintim intrarea lui Tucunel in PSD s-a realizat, in 2004,?aproape direct ca presedinte, cerneala nu se uscase pe adeziune cand a preluat si conducerea social democratilor brasoveni.


Mai mult sau mai putin sincer, liderul organizatiei judetene a PSD, Constantin Nita si-a prezentat si el aprecierea fata de activitatea fostului presedinte, dupa care s-a ancorat in prezentul si viitorul PSD, constatand ca la Brasov PSD sta prost in sondajele de opinie.


Ca o gluma, as spune ca vestea e 1/3 buna intrucat PSD Brasov se inscrie in trendul national al partidului si nu face nota discordanta, 1/3 proasta fiindca fara o reforma profunda (care e clar ca nu se face) partidul n-are cum sa creasca in ochii electoratului si 1/3 normala, intrucat, in Brasov, PSD e in opozitie de la revolutie.


Nita si-a indemnat colegii sa initieze proiecte soc, cu care sa dea gata 25% din electorat. Asteptam proiectele, depinde insa ce intelege Nita si ce inteleg social-democratii prin soc. Un soc ar fi si un nou presedinte la judet si mai stii, poate functioneaza strategia!


Zvonurile dau ca sigur prezenta unui PSD-ist in coducerea Consiliului Judetean Brasov (administrativ), pe unul din posturile vacantate dupa Regula Cancescu (vezi cazul Elisaveta Popa).


Sunt asteptati PSD-isti mai noi sau mai vechi, dupa nevoi si in structurile descentralizate si deconcentrate ale Guvernului in teritoriu.


Oricum miscarile preconizarte confirma practic trecerea PSD din pozitia de opozant la centru si la periferie in barca puterii liberalo-maghiare,


??


Bianca Sorescu


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.