Migrena – cauze multiple

Migrena – cauze multiple

0 168

Cauzele declansarii unei migrene pot fi multiple, diferite. De aceea este bine ca omul sa cunoasca aceste cauze declansatoare, pentru a le putea evita.
La multe persoane care sufera de migrena, aparitia acesteia este favorizata de lipsa unui program zilnic adecvat, ordonat, precum si de nerespectarea orelor de somn. Si un consum de lichide sub necesar, ori abuzul de cafea sau ceai negru, actionand diuretic, pot declansa durerile de cap.
Migrenele pot fi combatute, cu folos, prin tehnici de relaxare, plimbari in aer liber sau chiar o jumatate pana la o ora de sport, in functie de varsta. Alte metode de reducere a atacurilor de migrena ar fi acupunctura sau biofeedback-ul. Psihoterapeutii mai recomanda si terapie comportamentala, in care sa se gaseasca, impreuna cu ei, cauzele exacte, pentru a se putea stabili o strategie adecvata combaterii migrenelor.
In cazul in care migrenele apar in mai mult de doua – trei randuri pe luna sau persista mai mult de 72 de ore, este bine ca cel in cauza sa se adreseze medicului pentru ca acesta sa recomande medicamentatia necesara combaterii, de la caz la caz.
Nu este indicat sa se inghita in nestire medicamentele folosite in mod frecvent in combaterea durerilor de cap acute, cum ar fi antinevralgicele, algocalminele sau noile lor derivate, pe o perioada de mai mult de zece zile pe luna, altfel putandu-se ajunge la dependenta si la o eterna durere de cap.
Si, in primul rand, evitati enervarile, chiar daca este greu cand lumea e pe cale sa ajunga cu susul in jos. Mai bine injurati sanatos de cateva ori in gand, si apoi veti privi cu detasare raul, cautand sa scoateti din el ce se mai poate folosi.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.