Miercuri vine cea de-a doua transa din imprumutul FMI

Miercuri vine cea de-a doua transa din imprumutul FMI

0 156

Cea de-a doua transa din imprumutul acordat Romaniei de catre Fondul Monetar International va fi eliberata in jurul datei de 23 septembrie, a declarat pentru Agerpres seful Biroului FMI pentru Romania si Bulgaria, Tonny Lybek.
„Cea de-a doua transa din imprumutul acordat de FMI Romaniei va fi disponibila cu doua zile dupa finalizarea evaluarii de catre Consiliul Director al Fondului. Intrunirea Consiliului a fost stabilita de principiu pentru data de 21 septembrie. Consiliul va decide atunci daca evaluarea poate fi finalizata”, a precizat Lybek.
Potrivit acestuia, unele masuri legislative vor trebui luate inainte de intrunirea Consiliului. De exemplu, pentru ca unele masuri fiscale sa poata fi aplicate, trebuie adoptata legislatia aferenta.

La inceputul lunii august, Jeffrey Franks a declarat ca Guvernul de la Bucuresti a respectat toate tintele, cu o exceptie – nivelul arieratelor la nivelul bugetului general consolidat. „Vom face evaluarea pe baza restului obiectivelor. (…) Nu dorim sa inrautatim situatia Romaniei cu masuri fiscale prea dure, dar Romania nu este in pozitia de a finanta un deficit fiscal de minus opt la suta. Daca Romania ar fi avut, la finele lui 2008, un set de politici economice mai bine orientate, ar fi fost acum intr-o situatie mai usoara, dar acum criza exista si trebuie sa vedem ce se poate face”, a afirmat Jeffrey Franks.

Sursa: AGERPRES

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.