Mielul ortodox, mai ieftin decat cel catolic!

Mielul ortodox, mai ieftin decat cel catolic!

0 521
Asta spera consumatorii ortodocsi, care trag nadejda ca, pana duminica viitoare, ciobanii sa mai lase din pret. Carnea de miel se vinde de ieri in cele cinci piete agroalimentare din oras. La 26 de lei, kilogramul de miel este mai scump cu 4 lei decat anul trecut, iar cumparatorii cam fac nazuri. Pofta ii impinge, insa, pe multi sa cumpere macar cate-o pulpa fara sa se mai targuiasca.
Brasovenii au de unde sa aleaga carne de miel, in cele cinci piete agroalimentare din oras. In Piata Dacia ieri au fost doar doi crescatori de miei, ambii din Covasna. Unul dintre ei a vandut anul trecut aici 300 de miei; celalalt oier a pregatit pentru sarbatorile pascale din acest an 250 de exemplare. Desi clientii se plang ca marfa s-a scumpit, producatorii insista ca au pastrat pretul de anul trecut. Pe care il considera justificat dupa munca depusa si taxele pe care le platesc pentru a ajunge cu ei in piata. 
Pentru ca anul trecut au dat 22 de lei pe kg de carne de miel, asa ca, la 26 de lei anul acesta per kg multi se gandesc de doua ori inainte sa cumpere. Pofta si traditia culinara de Pasti au fost insa mai tari.
Sunt si brasoveni care nu cumpara de acum carnea, Vor s-o ia proaspata inainte de Pastele ortodox, cu speranta ca vanzatorii vor scadea preturile, ca sa nu ramana cu marfa pe tarabe.
Chiar daca a fost abia prima zi, vanzatorii de miei din Piata Dacia au lasat la pret pentru cei care cumpara mai mult.
In Piata Astra vor fi amenajate 14 tarabe, in Piata Dacia 53, in Tractorul 10, in Bartolomeu trei, iar in Piata Star vor fi 14 locuri de vanzare. Comerciantii autorizati au permisiunea de a vinde in piete carne de miel pana pe 11 aprilie.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.