Mieii se vand la preturile de anul trecut

Mieii se vand la preturile de anul trecut

0 85
3 abatoare si 8 puncte autorizate pentru taierea mieilor functioneaza in judet in ajunul Pastelui. Inspectorii DSVSA Brasov a inceput controalele si au descins la abatorul din Bod si la tarabele vanzatorilor din Piata Dacia, dar nu au fost nevoiti sa aplice amenzi. Cu 3 zile inainte de Inviere, mieii sa vand in pietele brasovene la aceleasi preturi de anul trecut.
In Saptamana Mare, inspectorii DSVSA si-au propus sa controleze modul in care sunt procesati mieii in abatoarele si punctele de taiere autorizate din judet. La abatorul de la Bod, unde se pot procesa pana la 50 de miei pe zi, intregul proces de sacrificare si transare a mieilor decurgea cu respectarea normelor, astfel ca inspectorii au fost multumiti de ce au gasit.
De la abator, inspectorii sanitar-veterinari s-au indreptat spre pietele din oras, unde au controlat modul in care sunt pastrati mieii pentru vanzare, insa nu au gasit nereguli. Inspectorii avertizeaza cumparatorii asupra aspectelor care trebuie verificate inainte de achizitionarea carnii de miel.
Primii clienti si-au facut deja aparitia in piete si au si cumparat mielul de Paste. Deocamdat, pretul este cel de anul trecut, dar se poate modifica in functie de cerere si oferta.
Anul trecut, mieii s-au vandut in Piata Dacia cu 25 de lei  kilogramul, iar in ultima zi pretul a crescut la 28 de lei. O carcasa medie de miel cantareste in jur de 10 kilograme, dar exista numerosi clienti care vor o jumatate de miel sau chiar mai putin.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.