Mieii grasi si frumosi merg la export

Mieii grasi si frumosi merg la export

0 113
Mieii de Paste de anul acesta vor fi mai mari si mai grasi, dar nu toti vor ajunge in pietele de la noi. Mieii cantaresc deja 10-15 kg iar multi dintre ei vor fi vanduti in Turcia, Grecia sau Tarile Arabe. Anul trecut, prin Centrul de Colectare de la Cata au trecut 18.000 de miei. La Sacele, un fermier a imbarcat intr-un TIR 600 de miei care au ajuns in Siria.
Mieii de Paste,  fatati inca din luna februarie, au prins deja in greutate. Daca nu vor fi sacrificati decat inainte cu o saptamana de sarbatoarea pascala, vor ajunge la 20-25 de kg. Daca micii crescatori vor fi cei care vor asigura consumul de carne de miel pe piata interna, marii crescatori livreaza de ani buni multe capete la export. Un fermier din Sacele care se ocupa cu cresterea animalelor inca din anii 90 are deja 600 de miei si asteapta ca oile sa-i mai fete 200. Cei mai multi dintre ei vor ajunge la export.
Costurile cu cresterea animalelor sunt mult mai mari si din cauza secetei de anul trecut.
Directia Sanitar Veterinara monitorizeaza exporturile de miei din judet.
In judetul Brasov exista un singur centru de colectare a mieilor la Cata. Anul trecut pe aici au trecut 18.000 de miei insa fermierii pot trimite animalele spre export si la alte centre din tara, cu preturi care variaza intre 10 si 15 lei pe kg.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.