Micul Horthy de pe Dealul Gellert, se crede un fel de Madam...

Micul Horthy de pe Dealul Gellert, se crede un fel de Madam Merkel al U.E. răsăritene… Ce neghiobie!!

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat sâmbătă, la Băile Tuşnad, (unde vine ca la el in satul Felcsut) că pentru maghiari Centenarul Marii Uniri in Romania nu reprezintă „un moment festiv”. E treaba lui ce crede si ce declara acasa la el. Aici insa e in România, unde este oaspete si unde vine in campanie electorala. Ori in aceste conditii, obraznicia trebuie taxata aspru!
Acum o sută de ani, România abia a intrat în epoca modernă. (…) Înţelegem că, din punctul lor de vedere, este un moment festiv, dar să înţeleagă şi ei că pentru noi nu e un moment festiv”, a afirmat individul, potrivit traducerii oficiale asigurate de organizatori. Ceea ce este de neadmis sunt jignirile gratuite la adresa unui Stat aliat, membru al UE, ca si Hungaria – unde Viktor Orban, declara instigator: că „de o sută de ani România modernă nu ştie ce să facă cu cei peste un milion de maghiari care trăiesc aici”. 
El a mai lansat, printre altele, tot felul de „angajamente” de pe vremea lui Kadar ,că Ungaria şi-a propus ca până în 2030 să devină una dintre cele „cinci cele mai bune ţări din Uniunea Europeană, unde merită să trăieşti şi să munceşti”Dar aceeasi Ungarie VREA şi să contribuie la… „ridicarea Europei Centrale”, alături de ţările învecinate.

Orban Viktor: De 100 de ani, România modernă nu știe ce să facă cu un milion de maghiari 16

Acest mic Diktator viseaza cu inconstientza refacerea acelei HIMERE a Ungariei mari, a carei harta o tine agatza publicitar in biroul sau din Budapesta.
Ba se mai si lauda cu ea in fatza unor omologi care il viziteaza!
Ia sa citim cum se viseaza acest personaj- ce poate deveni, a si altii, periculos in istorie,cum vede el Hungaria…ca lider al unei viitoare Ungarii care sa cuprinda, – incredibil! – tarile dintr-un nedefinit „Bazin Carpatic” …chit ca mica ungarie ramasa cu nici 9 milioane de cetatenin-are cum fi posibilul lider al unei UE rasaritene!
Avem resurse, avem curaj (a uitat sâ reamintească de gardul de la graniță. din foto) şi am arătat vecinilor noştri că aceia care colaborează cu ungurii fac bine. Avem o ofertă pentru vecinii noştri, care se concentrează în ideea să legăm între noi ţările noastre cu autostrăzi, cu căi ferate şi (…) reţele energetice, (…) să armonizăm dezvoltarea armatelor noastre (!?!) şi să dezvoltăm împreună economia şi investiţiile în Bazinul Carpatic. Deci, avem o ofertă – (de la Rusi?) – să construim împreună Bazinul Carpatic, pe baza respectului reciproc”, a transmis, aproape iresponsabil, Viktor Orban. (d.d.rujan)

COMENTARII

  1. Tinti minte:
    Acest individ este mai periculos decat Horthy pentru ca va destabiliza tot Estul!
    Vom fi pusi in fatza faptului implinit,prin folosirea fortei brute!!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.