Microsoft & NASA ofera speciala: explorarea Universului cu un PC!

Microsoft & NASA ofera speciala: explorarea Universului cu un PC!

0 80

Compania Microsoft si NASA au anuntat marti lansarea programului WorldWide Telescope ce permite difuzarea pe internet a unei vaste colectii de imagini de inalta rezolutie ale diferitelor parti ale Universului, facand posibila „explorarea” spatiului din fata calculatorului personal, cele mai numeroase imagini fiind cele cu planeta Marte sau cu Luna, informeaza AFP.
Agentia spatiala americana si Microsoft ofera prin intermediul internetului la adresa worldwidetelescope.org, fotografii de inalta rezolutie si date stiintifice despre galaxii, sisteme solare, stele si planete.
„Cresterea gradului de accesibilitate al datelor stiintifice si astronomice detinute de NASA este o prioritate” a Agentiei spatiale americane, sustine intr-un comunicat Ed Weiler, responsabilul misiunilor stiintifice ale NASA.
Un alt gigant american din domeniul IT, Google, a colaborat de asemenea cu NASA timp de mai multi ani in cadrul programului Google Earth, program ce ofera de altfel, in mod gratuit, si fotografii tridimensionale ale planetei Marte precum si circuite virtuale la suprafata acestei planete.
Peste 100 de teraocteti (100.000 de miliarde de octeti) de date apartinand NASA, printre care imagini obtinute de sonda americana Mars Reconnaissance Orbiter care culege informatii despre Planeta Rosie din 2006, vor fi introduse progresiv in acest an in programul WorldWide Telescope, conform unui comunicat al Microsoft. Acest program va permite si studierea imaginilor ce vor fi obtinute de sonda Lunar Reconnaissance Orbiter ce va fi lansata in luna mai de catre NASA.
„Va fi un instrument pretios pentru cercetatori, profesori si studenti”, a sustinut si Tony Hey, vicepresedintele Departamentului de cercetare externa al Microsoft.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.