Microsoft – 20 mld.dolari pentru diviziea de cautari online a Yahoo!

Microsoft – 20 mld.dolari pentru diviziea de cautari online a Yahoo!

0 82

Microsoft poarta negocieri pentru preluarea diviziei de cautari online a Yahoo! pentru 20 miliarde de dolari, insa producatorul american de software exclude o oferta de preluare integrala a gigantului web, dupa incercarea similara esuata in vara, potrivit cotidianului britanic Sunday Times.
Propunerea face parte dintr-o tranzactie mai complexa, Microsoft urmand sa sustina o noua conducere a Yahoo!.Microsoft a renuntat, in vara, la o oferta de 47,5 miliarde de dolari pentru grupul american.
Conducerile Microsoft si Yahoo! se pare ca au ajuns la un acord asupra termenilor generali ai unei intelegeri, insa nu este definitiv, potrivit publicatiei britanice.
Totusi, Yahoo! se confrunta cu o presiune tot mai mare din partea actionarilor, dupa ce a respins oferta din vara a Microsoft, care inaintase un pret de 30 de dolari pentru o actiune.
In prezent titlurile Yahoo! au coborat pana la aproximativ 11,5 dolari.
Analistii considera ca momentul este potrivit pentru ca cele doua companii sa ajunga la un acord, dupa ce directorul general al Yahoo!, Jerry Yang, cofondator al companiei si opozant al preluarii de catre Microsoft, a anuntat ca demisioneaza.
Prin noua intelegere, Microsoft vizeaza dreptul de a administra operatiunile de cautare pe internet pe o perioada de zece ani, cu optiunea de a achizitiona divizia in primii doi ani pentru 20 de miliarde de dolari.
Cedarea administrarii motorului de cautare ar urma sa aduca Yahoo! castiguri suplimentare de circa doua miliarde de dolari pe an, estimeaza specialistii.
Piata publicitatii online este evaluata la circa 40 miliarde dolari, iar analisti apreciaza ca Google domina sectorul cu 77% din cheltuieli, urmat de Yahoo! cu 18% si Microsoft cu 5%.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.