Microintreprinderile au disparut cu impozit cu tot !

Microintreprinderile au disparut cu impozit cu tot !

0 98

Intr-un comunicat la MEF se spune ca impozitul de 3% dispare si odata cu el, notiunea de microintreprindere. „In conformitate cu prevederile art. 107 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, sistemul de impozitare pentru microintreprinderi, a avut o aplicabilitate limitata in timp, respectiv pana la data de 31 decembrie 2009, prin modul de reglementare a cotelor de impozitare numai pentru anii 2007-2009”.
Astfel, pe cale de consecinta, incepand cu 1 ianuarie 2010, prevederile Titlului IV ½Impozit pe veniturile microintreprinderilor½, normele metodologice de aplicare corespunzatoare, precum si alte prevederi incidente acestui sistem, nu mai produc efecte juridice.
Prin urmare, incepand cu data de 1 ianuarie 2010, microintreprinderile care pana la data de 31 decembrie 2009 au aplicat prevederile Titlului IV din Codul fiscal, vor intra in categoria contribuabililor platitori de impozit pe profit, potrivit Titlului II ½Impozitul pe profit½ din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.”
Reamintim ca ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, confirmase pentru HotNews.ro ca impozitul de 3% pe venitul microintreprinderilor. Totodata, acesta a confirmat ca Legea bugetului a fost proiectata pe un impozit de 16% pe profit. Codul Fiscal urmeaza sa fie modificat, cel mai probabil dupa vizita delegatiei Fondului Monetar International.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.