Micii producatori agricoli nu vor fi impozitati in 2012

Micii producatori agricoli nu vor fi impozitati in 2012

0 51

Ministerul Finantelor Publice va renunta la propunerea de impozitare a tuturor micilor producatori agricoli si va lucra impreuna cu Ministerul Agriculturii pentru a gasi solutii de combatere a evaziunii fiscale din domeniu agricol, a declarat ieri ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu. Initial, Ministerul Finantelor a publicat pe site-ul institutie o serie de modificari la Codul Fiscal conform carora toti micii producatori de legume, fructe, flori, cereale si material lemnos ar trebui sa plateasca impozit de 16% din veniturile nete, fiind in continuare exceptati de la taxare crescatorii de animale si pasari, apicultorii si crescatorii de viermi de matase care nu vand catre colectori sau procesatori. Producatorii agricoli urmau sa faca plati anticipate pentru impozitul pe venit, determinat pe baza de norma de venit sau in sistem real.
Ialomiteanu a declarat presei ca „Am avut discutii cu multi producatori agricoli care au spus: «Nu este corect sa lasati o parte neimpozitati si noua sa ne creeze o concurenta neloiala. Sunt asa-zisi producatori care noua ne creeaza o concurenta neloiala». Vreau sa va spun ca legislatia privind impozitarea agriculturii in 2012 ramane aceeasi ca in 2011, dar impreuna cu Ministerul Agriculturii vom cauta solutii de reducere a evaziunii fiscale”. El a mai spus ca ministerul vrea sa combata evaziunea din sistemul agricol, sugerand astfel ca derogarile legislative reprezinta portite pentru unii producatori care ar trebui impozitati. „Vom combate evaziunea prin metodele indirecte si vad ca ANAF se tot pregateste sa le aplice, metodele indirect reprezinta o solutie, dar vom cauta si alte solutii. Mergem pe legislatia din 2011, dar trebuie sa rezolvam evaziunea din agricultura si am tot concursul domnului ministru Tabara”, a mai spus Ialomitianu.
Ministrul Finantelor a aratat ca legislatia ramane nemodificata si in ceea ce priveste impozitarea veniturilor din vanzarea sau inchirierea imobilelor.
Sandu Dumitru

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.