Micii ecologisti rasnoveni

Micii ecologisti rasnoveni

0 56

Odata cu intrarea in vacanta copiii ar trebui sa o dea pe joaca, avand acuma timp berechet pentru asa ceva.
Dar micutii scolari, la indemnul cadrelor didactice si impreuna cu ele, au inceput sa ia strazile si zonele verzi ale orasului la “pieptanat”, strangand diferitele gunoaie aruncate de adulti pe unde nu trebuie.
Lamuriti fiind de dascalii lor, copiii au promis sa continue activitatea aceasta, la fel cum sunt decisi ca, vazand vreun adult aruncand aiurea hartii, pachete goale de tigari, peturi sau alte ambalaje si pungi, sa mearga si sa-l traga de maneca
Caci acesta este adevarul: adultii sunt cei care fac acest nepasator gest de a arunca unde se nimereste micile fleacuri de care nu mai au nevoie, de multe ori chiar in prezenta copiilor sau nepotilor scosi la plimbare, “invatandu-I” pe acestia de mici la nepasare fata de natura inconjuratoare, la fel cum fac si cand trec strada prin locuri nepermise si tragand mica fiinta de mana intr-o viteza aproape peste puterile ei.
Si ar fi chiar asa de greu de pastrat curatenia pe strazi si spatii verzi? Nicidecum, mai ales ca municipalitatea a plantat in mai tot locul cosuri de gunoi.
Iar cojile de banana sau ambalajul de chipsuri sau pachetul gol de tigari pot fi duse fara rusinare, in mana, pana la un asemenea cos. Sau daca nu se zareste asa ceva prin preajma, se poate pune respectivul rest in sacose sau buzunar, pana la gasirea unei posibilitati de a scapa de el in mod civilizat.
Aceasta actiune de strangere a resturilor de pe strazi este extrem de binevenita si se cere continuata, cu sfera de actiune largita si la alte scoli, caci este un pas in educarea celor mici in sensul unei vieti mai curate in spiritul ecologismului.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.