Michelin Romania si-a reluat activitatea

Michelin Romania si-a reluat activitatea

0 85

Michelin Romania a reluat sambata activitatea, intrerupta in luna decembrie a anului trecut, la fabricile Silvania si RomSteel Cord din Zalau si luni la unitatea Victoria din Floresti (judetul Prahova).
„A fost reluata activitatea la toate cele trei fabrici Michelin din Romania. La cele doua din Zalau, lucrul a fost reluat pe data de 3 ianuarie, iar la Victoria astazi”, au anuntat, ieri, printr-un comunicat de presa oficialii Michelin.
La sfarsitul lunii noiembrie a anului trecut, reprezentantii companiei au anuntat ca uzinele Silvania, care produce anvelope, si RomSteel Cord, producator de cord metalic din Zalau, isi vor intrerupe activitatea incepand cu 12 decembrie, urmand ca pentru fabrica din Victoria sa ia o hotarare viitoare cu privire la oprirea productiei. Ulterior si aceasta fabrica a fost inchisa. Decizia de intrerupere pentru o perioada mai lunga a activitatii a fost luata de Michelin Romania din cauza crizei economice mondiale, compania fiind obligata sa isi ajusteze productia la cerere.
Fabrica Silvania Michelin are aproximativ 1.300 de angajati si furnizeaza pe piata de consum circa 600.000 de anvelope de diverse tipuri. RomSteel Cord are circa 300 de angajati si produce cord metalic (cablu), una dintre cele mai importante componente ale carcasei anvelopei. Uzina Victoria din Floresti Prahova a fost cumparata in 2001 de catre Michelin. Unitatea, in care lucreaza aproximativ 1.800 de persoane, are o capacitate de productie de peste 3,5 milioane de anvelope pe an, fabrica pneuri pentru autoturisme si camionete, sub marcile Michelin, BF Goodrich, Kormoran.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.