Mica Transilvanie – legende specifice zonei

Mica Transilvanie – legende specifice zonei

0 102

Legendele din Tara Barsei vor fi promovate pentru atragerea turistilor care vor sa descopere „Mica Transilvanie”.
Astfel, acestia se pot bucura de 12 itinerare tematice, unice in Romania.
Legendele Tarii Barsei, de mult uitate sau chiar necunoscute pentru multi, au fost scoase la lumina si publicate intr-un album istoric realizat de istoricii Nicolae Pepene si Bogdan Florin Popovici.
„Avem un volum structurat pe doua sectiuni. Una dintre ele prezinta legendele Tarii Barsei grupate pe teme istorice, cu reconstituiri grafice inspirate din povestiri. In partea a doua se ofera informatia istorica prin care legendele sunt incadrate in timp si spatiu, studiul istoric apeland la cele mai spectaculoase surse istorice, harti, gravuri si fotografii de epoca”, a declarat Dragos David, directorul general al Agentiei Metropolitane Brasov, in presa locala.
„Nu am scapat nici noi de formularea legata de legende. Dar noi de la prima pagina lansam un logo pentru zona noastra: Mica Transilvanie. Si trebuie sa spun ca acest volum mai are un autor. Acesta este Agentia Metropolitana Brasov care are un alt mod de a face promovare turistica”, a completat Nicolae Pepene.
La lansarea materialelor de promovare pentru Tara Barsei au participat aproape toti primarii localitatilor care fac parte din AMB. Toti au spus ca este un material foarte bine lucrat si prezentat, care intr-adevar va atrage mai multi turisti, daca va fi facut cunoscut cat mai bine mai ales in strainatate.
Volumul a fost editat in 2.000 de exemplare, in limbile romana si engleza, dar se doreste reeditarea sa si in limbile germana si maghiara.
Iata cateva dintre itinerariile propuse de autori: Capitalele Tarii Barsei, Radacinile Tarii Barsei, Legendele pictate ale Tarii Barsei, Drumul Tatarilor, Drumul Vamii, Legendele Regelui Sigismund, Comorile Tarii Barsei, Legendele tiranului Bathory, Dracula in Tara Barsei, Vilegiaturist prin Tara Barsei, Drumul Florii de Colt, Drumul legendelor vii ale Tarii Barsei.

Legenda despre locul de unde izvoraste Tarlungul
Candva, se spune ca un cioban nu avea voie sa-si vada nevasta pana nu cobora cu oile din muntii Ciucasului. Sotia s-a hotarat sa mearga dupa el in munti. A plecat la drum si cand a trecut de Garcini a inceput sa bata vantul tare si i-a aparut un mos in cale. Mosu i-a zis sa se intoarca, dar ea si-a vazut de drum. Cand a ajuns in Valea Dracului a inceput furtuna si a aparut iar mosul spunandu-i sa se intoarca. Ea si-a continuat drumul si atunci a fulgerat si a tunat si a fost transformata in stana de piatra. Furtuna s-a oprit si ciobanul a trecut pe langa stanca si i s-a parut ca seamana cu sotia lui. El a inceput sa cante la fluier de dorul nevestii si atunci au inceput sa curga si lacrimile femeii transfomate in piatra. De aici izvoraste Tarlungul.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.