MFP trece la reducere de personal

MFP trece la reducere de personal

0 113

Pe langa Ministerul de Finante a trecut reforma fara sa se lipeasca nimic nici de angajati, nici de sefi si nici modul de lucru. Un vechi angajat al ministerului, actualul ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu recunoaste fara tagada acest lucru atunci cand vorbeste de salarizare sau control. “Stimulentele au fost introduse in perioada 1992 si au devenit in timp elemente de salarizare, dar nu era un sistem corect. De la 1 ianuaria vom avea un sistem corect in aceasta privinta.”
Controlul o parfhie destul de bine utilizata in sistemul comunist a fost, din cate se pare intentionat abandonate. “Instrumentele indirecte de control au inceput sa fie discutate inca din 1997, dar nu a existat vointa politica pentru a fi aplicate” recunoaste Ialomitianu.

MFP este hotarat sa disponibilizeze
Bugetul Finantelor pe 2011 are o descrestere totala de 19,5% a cheltuielilor din care 12,9 % la cheltuieli de personal.
Gheorghe Gherghina, secretar de stat la MFP declara in fata comisiilor de specialitate din Parlament ca din Finante vor pleca circa 2000 de angajati. “Fata de 33.000 de persoane, vom ajunge in martie la 31.027 angajati. Asta inseamna o reducere de circa 7%.”
Din declaratiile facute se mai poate retine faptul ca inca nu este vorba decat de o reducere de tip “statistic”, probabil convenita cu FMI. “Referitor la cati pleaca din aparatul central si cati din administratiile locale, vom stabili aceste detalii saptamana viitoare” a mai spus Gherghina.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.