MF va renunta la plata anticipata a impozitului pe profit

MF va renunta la plata anticipata a impozitului pe profit

0 89

Ministerul Finantelor va renunta la plata anticipata a impozitului pe profit
Inca o veste buna pentru patroni sau o noua promisiune care sa mai ofere sperante de doi bani. Undeva pe aici se aseaza ultima informatie care vine dinspre Ministerul Fiantelor. Se spune ca se va renunta la plata anticipata a impozitului pe profit. Anuntul a fost facut de senatorul democrat-liberal Marius Necula, marti seara, la Realitatea TV.
„S-a ridicat aceasta problema, a impozitului pe profit, platit anticipat. In cel mai scurt timp vom amenda si vom renunta la acest impozit”, a declarat senatorul democrat-liberal, Marius Necula.
Ministerul Finantelor Publice ia in calcul renuntarea la plata anticipata a impozitului pe profit, a declarat, miercuri, ministrul Sebastian Vladescu. Ministrul de finante nu a facut insa alte comentarii referitoare la acest subiect.
„Da, luam in calcul aceasta varianta, dar precizez ca nu acesta este subiectul prezentei conferinte de presa”, a declarat Vladescu, raspunzand la intrebarea daca Ministerul Finantelor va renunta la plata anticipata a impozitului pe profit.

Un bir care afunda tot mai greu firmele
Incepand cu anul 2010 toti contribuabilii platitori de impozit pe profit platesc impozit pe profit prin plati anticipate efectuate trimestrial actualizate cu indicele de inflatie. Contribuabilii sunt obligati sa declare si sa efectueze trimestrial plati anticipate, in contul impozitului pe profit anual, in suma de o patrime din impozitul pe profit datorat pentru anul precedent, actualizat cu indicele de inflatie, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare trimestrului pentru care se efectueaza plata.
In prezent, acest impozit trebuie sa-l platesca orice firma in 2010, pentru primul trimestru al anului 2010, pe baza profitului din 2009 si indexat cu inflatia, chiar daca acum nu are profit.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.